Τρία σημεία του σπιτιού που μαζεύουν την περισσότερη σκόνηΜπορεί να καθαρίζετε συχνά το σπίτι σας, αλλά η σκόνη βρίσκει τρόπο να «τρυπώσει» σε διάφορα σημεία που μπορεί ούτε καν να φανταζόμαστε.

Θα πρέπει, λοιπόν, αν θέλουμε να έχουμε ένα σπίτι πάντα αστραφτερό να κάνουμε συντονισμένες κινήσεις ώστε να καθαρίζουμε σε λίγο χρόνο.

Δείτε παρακάτω τα σημεία του σπιτιού με την περισσότερη σκόνη:

Περβάζια παραθύρων

Πρόκειται για ένα από τα σημεία που γεμίζουν συνεχώς σκόνη και γι’ αυτό θα πρέπει αρχικά να τα καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Για καλύτερο καθάρισμα, μπορούμε να κάνουμε το εξής: Βουτάμε ένα καθαρό πανί σε ένα μείγμα απορρυπαντικού πιάτων και νερού και περνάμε με αυτό όλο το περβάζι επιμένοντας στις γωνίες.

Χαλιά

Μία φορά το μήνα όλα τα χαλιά του σπιτιού χρειάζονται ένα καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Τα μικρά χαλάκια, ωστόσο, μπορούμε να τα τινάζουμε κάθε τόσο και να τα χτυπάμε ώστε να φύγει η πολλή σκόνη.

Βιβλιοθήκες

Δεν είναι απαραίτητο να κατεβάζουμε κάθε φορά όλα τα βιβλία για να απομακρύνουμε τη σκόνη. Ένα πανί με μικροΐνες θα δώσει τη λύση για να ξεσκονίσουμε τις επιφάνειες και τα βιβλία από πάνω. Μια φορά στο τόσο μπορούμε να απομακρύνουμε τα βιβλία και να καθαρίζουμε τα ράφια με νερό και απορρυπαντικό πιάτων.  Στη συνέχεια περνάμε τις επιφάνειες με ένα καθαρό πανί.


Πηγή: baby.gr