Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέντευξη της Κατερίνας Παπακώστα στην εκπομπή «Αταίριαστοι»


Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

 

Ερωτηθείσα για τη συνεργασία της με την κυβέρνηση, ανέφερε: «Συνεργάζομαι. Όπως εσείς που είστε ¨αταίριαστοι¨ συνεργάζεστε και ο καθένας καλύπτει τα κενά του άλλου. Θεωρώ ότι το παρόν και το μέλλον για την Ευρώπη και πόσο μάλλον και για τη χώρα μας που έχει μείνει αρκετά πίσω στην νοοτροπία αυτή είναι οι συνεργασίες.[…] Από την προηγούμενη συγκυβέρνηση στην οποία εγώ μετείχα, με το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΗΜΑΡ, έχει ξεκινήσει μια κουλτούρα η οποία επιβάλλεται να συνεχιστεί.[…] Υπηρετώ την κοινωνική δεξιά, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, το μεσαίο χώρο, συνεργάζομαι με μία κυβέρνηση που ο κορμός της είναι η αριστερά και θα συνεργαστώ με όσους νομίζω ότι μπορούμε προγραμματικά να συγκλίνουμε ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής η οποία κατεβαίνει στις ευρωεκλογές για να φύγει από αυτό που πολύ σωστά είπατε προηγουμένως ότι συζητάμε με ελληνική ατζέντα τα ευρωπαϊκά, δηλαδή με εσωστρέφεια και με μικροπρέπεια πολιτική κατά τη γνώμη μου».

 

Για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τόνισε: «Θα στηρίξω όλα αυτά στα οποία προγραμματικά συγκλίνω και ιδίως στην κοινωνική ατζέντα, ιδιαίτερα δε μετά την ανάδειξη των πτυχών αυτής της κοινωνικής ατζέντας από τον Πρωθυπουργό, θεωρώ ότι όλη η βουλή θα υπερψηφίσει, πόσο μάλλον εγώ που ως πρόεδρος του Ν.Ε.Ο. έχουμε ως σημαία μας την κοινωνική ατζέντα. Διότι όταν διεγράφην από τη Νέα Δημοκρατία, αυτό το οποίο είχα πει με πολύ έντονο τρόπο πολιτικά πάντοτε μιλώντας, ήταν ότι δεν πρέπει να χάσουμε την κοινωνική ευαισθησία μας και η κοινωνική ατζέντα πρέπει να είναι προτεραιότητα μιας μεγάλης παράταξης».

 

Ερωτηθείσα για τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, είπε: «Ο καθένας μας στην πολιτική έχει ένα δικό του ύφος. Είπα την άποψή μου, αποσυνδέω την κυβερνητική πολιτική και την κυβέρνηση με την οποία συνεργάζομαι, από ζητήματα προσωπικού ατομικού ύφους κάθε πολιτικού. Εξάλλου, αυτό το ύφος δεν υπάρχει μόνο σε ένα κόμμα δυστυχώς ή ευτυχώς, δυστυχώς κατ’ εμέ, υπάρχει και σε άλλα κόμματα και θα πρέπει στους ίδιους υψηλούς τόνους εάν θέλουμε να πάμε παρακάτω και να είμαστε πολιτικοί του σήμερα και του αύριο, να συνεννοηθούμε και για το ύφος. Ο Καζαντζάκης λέει ο άνθρωπος είναι το ύφος του».

 

Κληθείσα να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, απάντησε μεταξύ άλλων: «Ο λαός θεωρώ ότι θα είναι πρωταγωνιστής στις εκλογές […] Ο πολίτης πρέπει να κρίνει αμιγώς και πεντακάθαρα όχι συναισθηματικά ή με συναισθηματική φόρτιση αλλά να δει ποια πολιτική είναι αυτή που του λύνει τα προβλήματά του και ποια πολιτική είναι εκείνη η οποία του δίνει για την οικογένειά του και για το μέλλον των παιδιών του τις απαντήσεις. Υπό την έννοια αυτή, δεν θεωρώ λοιπόν ότι αυτοί που θεωρούν και πιστεύουν ότι θα είναι πρώτοι ότι θα πάρουν τέτοια απάντηση από τον ελληνικό λαό γιατί απλά είναι κυνικοί, είναι ανάλγητοι και η κοινωνική τους ατζέντα είναι ανύπαρκτη».

 

Ερωτηθείσα για την παρουσία του Πρωθυπουργού σε θαλαμηγό, απάντησε:

 

«Όλοι οι ηγέτες, όλοι οι πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές έχουν περάσει και από σκάφη και από φιλοξενίες κτλ. Δεν είναι πρωτοείσακτο φαινόμενο, δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Και στο παρελθόν θυμάστε τη συζήτηση περί κοτερολογίας. […] Θα πρέπει όλοι μας, ξεκινώντας από εμένα, για να μη μιλήσω για άλλον, να δηλώνουμε εφόσον έχουμε ένα θεσμικό ρόλο που θα πάμε, όχι για να μας ενοχλήσουν οι παπαράτσι να μας δούνε με το μαγιό μας […] Από τότε που αποφάσισα να είμαι πρόεδρος ενός κόμματος καταλαβαίνω ότι είμαι ακόμα πιο εκτεθειμένη. Υπό την έννοια αυτή θα λέω θα πάω εκεί να κάνω διακοπές, θα με φιλοξενήσει ο τάδε ή θα μείνω σπίτι μου.[…] Διότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει φίλους και έχουν δικαίωμα οι φίλοι του να τον φιλοξενήσουν. Είναι άλλο πράγμα η διαπλοκή, η αποδεδειγμένη διαπλοκή και άλλο πράγμα να σε φιλοξενεί ένας φίλος σου».

 

 

Αναφορικά με το ζήτημα της συμπαράστασης στον Κουφοντίνα, είπε: «Με προβληματίζει. Αναμφίβολα.[…] Όμως με προβληματίζει γενικότερα η άνοδος των ακραίων. Εγώ συντάσσομαι με την άποψη αυτών που ανησυχούν στην Ευρώπη πάρα πολύ και δεν είμαι εύκολη στα λόγια μου γιατί έχω και τη θεσμική θέση που έχω. Ότι αν αρχίσουμε την ανησυχία και το φόβο των ανθρώπων να τη μετατρέπουμε σε μίσος του ενός προς τον άλλο, η Ευρώπη θα χαθεί, θα διχαστούμε και θα γυρίσουμε σε έναν φαύλο κύκλο, τον οποίο η ανθρωπότητα έζησε με πάρα πολλά θύματα.[…] Τα ποσοστά που παίρνουν είναι ανησυχητικά. Άρα με ανησυχεί. Επειδή το 80% των αποφάσεων στην Ευρώπη θα λαμβάνεται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα, θα πρέπει να δούμε. Γι’ αυτό κατεβάζω ευρωψηφοδέλτιο. Επειδή θεωρώ ότι η δουλειά που έκαναν οι ευρωομάδες όλων των κομμάτων μέχρι τώρα δεν λειτούργησε σε μια κατεύθυνση ενός εθνικού σχεδιασμού για το πλασάρισμα της Ελλάδος στα επόμενα χρόνια σε τρία θέματα. Στους φόρους, στο μεταναστευτικό και στην κοινωνική ατζέντα».
 
 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια