Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας την Παρασκευή


Καταγγέλλοντας «το ξεπούλημα της ΣΤΑΣΥ σε τιμή ευκαιρίας» τα σωματεία εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ προκήρυξαν για αυτή την Παρασκευή 31
Μαΐου στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Στην ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ σημειώνουν ότι έχουν καταγγείλει «κατ’ επανάληψη, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στη πλήρη απαξίωση».
Τονίζουν ότι από καιρό έκαναν για τα θέματα αυτά «προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου. Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυσή των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την “ευημερία των αριθμών”, θυσιάζοντας τις λαϊκές Σταθερές Συγκοινωνίες».
Και καταλήγουν λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι «είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Σταθερών Συγκοινωνιών και να σταματήσει η απαξίωσή τους».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια