Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς η κατάθλιψη επηρεάζει και τη σωματική μας υγεία;


Μόλις τα τελευταία χρόνια η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται ως μια πραγματικά σοβαρή ασθένεια.

Η κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, δεν είναι απλώς μια ψυχική διαταραχή, αλλά επηρεάζει και τη σωματική μας υγεία.

Πώς η κατάθλιψη επηρεάζει τη σωματική υγεία;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Psychosomatic Medicine», ο υγιεινός τρόπος ζωής συνδέεται άμεσα με την κατάθλιψη, καθώς οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μια υγιεινή διατροφή είναι ικανή να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Τη μελέτη διεξήγαγαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, οι οποίοι ανέλυσαν δεδομένα από περίπου 46,000 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, ο Joseph Firth, ένας ερευνητής του Πανεπιστημίου, ανέφερε ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, συμβάλει και στην καλύτερη διάθεση των ανθρώπων που τον υιοθετούν.

Ποια είναι τα τρόφιμα που μας βοηθούν να νιώσουμε καλύτερα;

Δεν νομίζουμε ότι θα εκπλαγείς ιδιαίτερα, καθώς το κλειδί είναι να αποφεύγεις το junk food και να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερα λαχανικά.

Την ίδια ώρα, ο Firth ανέφερε ακόμη ότι πέρα απ’ τη διατροφή, το να κάνεις μικρές αλλαγές, είναι εξίσου ωφέλιμο για την ψυχική σου υγεία. Μάλιστα, στο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλες έρευνες που έχουν αποδείξει ότι η κατάθλιψη δεν είναι μόνο μια ασθένεια του μυαλού, αλλά μια ασθένεια που επηρεάζει όλο το σώμα.

Μια μελέτη του 2016, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Clinical Psychiatry», διαπίστωσε μια άμεση σύνδεση ανάμεσα στην κατάθλιψη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο έρευνες αποδεικνύουν κάτι που ήδη γνωρίζουμε κι αυτό είναι ότι για τη γενική μας ευημερία θα πρέπει το μυαλό, η καρδιά και το σώμα να είναι σε ισορροπία. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιστήμονες απέδειξαν ότι μέσα απ’ την άσκηση και τη διατροφή, αλλά και μικρών αλλαγών στην καθημερινότητά μας, μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν κατάθλιψη να νιώσουν καλύτερα.


Πηγή: ipop.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια