Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρύβουν το έγκλημα στην Κρήτη για να δείξουν χαμηλή εγκληματικότητα - Έκπληκτος ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε έρευνα σε βάθος


Διαβάστε κείμενο, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: ΜΟΝΟ στην Κρήτη ; Καταπέλτης ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης  Αστυνόμος Β'
Στυλιανός Καρακούδης ( μπράβο του ) , κατήγγειλε ενώπιον όλων των αξιωματικών της Κρήτης ,του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του επιτελείου του , «πλαστογραφίες και μαγειρέματα » για να «εξαφανιστούν » οι ληστείες , οι κλοπές , τα τροχαία , οι θάνατοι από ναρκωτικά , οι κακοποιήσεις ανηλίκων , η μικρό- εγκληματικότητα η οπλοφορία – οπλοχρησία κι άλλα  . «Κύριε Αρχηγέ , πως θα αξιολογήσουμε τα σχέδια αστυνόμευσης όπως το σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ εάν δεν ταυτίζονται τα συμβάντα που καταγράφονται με τις σηματικές αναφορές ; και για να μην εστιάσουμε στους παρόντες στρατηγούς , τούτο γίνεται πολλά χρόνια , πρέπει να σταματήσει , είναι απαράδεκτο » είπε μεταξύ άλλων .
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης  όμως , υπονοούσε πολλά περισσότερα , ας τα αποκαλύψουμε εμείς .
Παραβλέπουμε τους τρεις θανάτους από τη φετινή περίοδο δραστηριότητας της γρίπης , ένα σε Χανιά ( Παλιοχώρα ) και δύο σε Ηράκλειο που αποκρύφτηκαν .
Τουλάχιστον Οκτώ  ( 8 ) θάνατοι από Ναρκωτικά φέτος ( , 28, 35, 38, 40, 44, 47 ,55 και 56 ετών ) , καταγράφηκαν ως αιφνίδιοι θάνατοι και μπήκαν στο Αρχείο ως τέτοιοι . Ξαφνικά σ όλη την Ελλάδα «σταμάτησαν να πεθαίνουν από Ναρκωτικά »
Διπλάσιος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων ( από εκείνων των θανατηφόρων ) με ελαφρύ ή βαρύτερους τραυματισμούς δεν καταγράφηκαν ποτέ από τις αστυνομικές υπηρεσίες . Πολλά τροχαία που οι παθόντες κατέληξαν μετά από ημέρες ή εβδομάδες , δεν καταγράφονται ποτέ .
Πολλά περιστατικά κακουργηματικής κακοποίησης ανηλίκων , καταγράφονται ως περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και διεκπεραιώνονται από τα Α.Τ
Στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων ( για παράδειγμα ) δεν έχουν τεθεί σκόπιμα (;) σε λειτουργία , καίτοι έχει διαταχθεί από το αρχηγείο , Γραφείο ανηλίκων και η Υπηρεσία για ενδοοικογενειακή βία . Έτσι , καταγράφεται μηδενική παραβατικότητα ( εκτός αυτών που δεν μπορούν να κρυφτούν ) στο αντικείμενο αυτό . «Συγχαρητήρια »
Εκατοντάδες κλοπές που καταγγέλλονται από Τουρίστες , χαρακτηρίζονται ως  « απώλειες αντικειμένων » και αντιμετωπίζονται ως τέτοιες . Και πολλά άλλα που , θα αποσταλούν εν τω χρόνο αρμοδίως  τώρα , που θα ξεκινήσει η έρευνα (;)
Για να μην αναφερθούμε και σε άλλα «κόλπα » κουκουλώματος  όπως  στις μπαλωθιές . Όταν λοιπόν κάπου ακούγονται μπαλωθιές σαν σε πόλεμο ( συχνό τώρα τελευταία ) , οι αστυνομικές δυνάμεις αρχικά διαπιστώνουν . Την επομένη το πρωί ( και ενώ όλοι ξέρουν και την ώρα  που  θα  πάει η αστυνομία για έρευνα ) κλιμάκιο πράγματι μεταβαίνει στην οικία – πολεμική ζώνη και σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη για υπόθαλψη( πλημμέλημα )  , έτσι , αντί για 30- 40 που έπρεπε να οδηγηθούν στην αυτόφωρη δικαιοσύνη για επικίνδυνους άσκοπους πυροβολισμούς , οπλοφορία και οπλοχρησία , οδηγείται ένας , ο οποίος στο τέλος αθωώνεται λόγο αμφιβολιών . Έτσι, δεν καταγράφονται πουθενά περιστατικά οπλοφορίας – οπλοχρησίας και άσκοπων πυροβολισμών και ο επικερδής «πόλεμος » συνεχίζεται.
Πως λειτουργεί το σύστημα !!
Σε σπεσιαλίστες τους «αθλήματος »  έμπιστα επιτελεία υπό την καθοδήγηση των προϊσταμένων τους , παρουσιάζουν «μαγειρεμένα » στοιχεία διαφορετικά από την πραγματικότητα , για την βαριά και για την μικρο- εγκληματικότητα ( και όχι μόνο ). Σκοπός είναι να ικανοποιηθεί στην τελική η φυσική ηγεσία και να πει δημόσια ότι «μειώσαμε την εγκληματικότητα » Λέτε να μην γνωρίζουν άπαντες το «μαγείρεμα» ;
Εάν μια αστυνομία  «κλέβει » στην  καταγραφή  ληστειών και κλοπών  , θανάτων από Ναρκωτικά , θανάτων από τροχαία κ.ο.κ , τότε το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό
Εάν η αστυνομία πλαστογραφεί έγγραφα από τα οποία εξάγονται σημαντικές πληροφορίες που βοηθούν στην εκπόνηση σχεδίων αστυνόμευσης που ζώσουν ζωές , τότε , φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού .
Με εκτίμηση
Μ.Α.Α.Κ ( Μάχιμοι και αδιάφθοροι αστυνομικοί Κρήτης ) μέλος της Ο.Υ.Α





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια