Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση Γιακουμάκη: Συνεχίζονται τα κρούσματα «αμνησίας» των μαρτύρων

Επιδηµία... αµνησίας παρατηρήθηκε χθες στην αίθουσα του Μονοµελούς Πληµµελειοδικείου Ιωαννίνων µεταξύ µαρτύρων που κατέθεσαν στην πολύκροτη δίκη για τον
θάνατο του Βαγγέλη Γιακουµάκη, µε κατηγορούµενους εννέα Κρητικούς οι οποίοι σπούδαζαν µαζί του στη Γαλακτοκοµική Σχολή της ηπειρώτικης πόλης.
Ο ένας µετά τον άλλο, τρεις πρώην σπουδαστές της Σχολής επικαλούνταν απώλεια µνήµης αναφορικά µε τα καταγγελλόµενα περιστατικά κακοµεταχείρισης του αδικοχαµένου σπουδαστή και «µασούσαν τα λόγια τους» για όσα συνέβαιναν στους θαλάµους και στους διαδρόµους. Μόνο ένας τέταρτος µάρτυρας, επίσης σπουδαστής, κατέθεσε ότι είχε δει να κυνηγούν τον Βαγγέλη στον διάδροµο και να του ρίχνουν κρύο νερό και ότι είχε ακούσει για το κλείδωµά του στην ντουλάπα και για πράξεις χειροδικίας εις βάρος του.
«Ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί µε πρόγραµµα και σειρά» κατέθεσε πρώην συγκάτοικος του αδικοχαµένου 19χρονου, ο οποίος όµως δεν αντιλήφθηκε κάτι επιλήψιµο, όπως και µια κοπέλα που σπούδαζε µαζί του.
Ενας άλλος συγκάτοικος απέδωσε όλα τα καταγγελλόµενα περιστατικά κακοποίησης σε πλάκες. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 µηνών για απείθεια σε έναν ακόµη µάρτυρα ο οποίος κλήθηκε αλλά δεν παρουσιάστηκε στη δίκη. Η δίκη των εννέα Κρητικών, που κατηγορούνται σε βαθµό πληµµελήµατος για επικίνδυνη σωµατική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, διακόπηκε µετά το µεσηµέρι και θα συνεχιστεί στις 6 Ιουνίου.


https://www.ethnos.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια