Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτά είναι τα ρούχα που απαγορεύεται να φοράς καθημερινά!



Μπορεί τα ρούχα να βλάπτουν την υγεία μας; Ναι μπορεί, καθώς υπάρχουν ορισμένα ρούχα που αν τα φοράς σε καθημερινή βάση, τότε μπορεί να σου προκαλέσουν ορισμένα προβλήματα…

Ποια ρούχα βλάπτουν την υγεία μας;

Υπάρχουν μερικά «κομμάτια» στην ντουλάπα σου που όσο κι αν σε βολεύουν να τα φοράς σε καθημερινή βάση, δεν πρέπει. Κι όμως, μπορεί να δείχνουν αθώα, αλλά προκαλούν μερικά θεματάκια στον οργανισμό σου. Κι αφού μπορείς να τα αποφύγεις, γιατί να μην το κάνεις;

Δες παρακάτω ποια ρούχα βλάπτουν την υγεία μας και απαγορεύεται να φοράς καθημερινά:

Skinny jeans

Είναι το παντελόνι που φοράνε όλοι, σε όλο τον κόσμο. Πολλές γυναίκες επιλέγουν τα skinny jeans για να τονίσουν τους γοφούς και τα πόδια τους. Αλλά δυστυχώς, αν τα φοράς σε καθημερινή βάση, τότε κάνεις κακό στην υγεία σου. Και αυτό γιατί τα skinny jeans, διαταράσσουν την κυκλοφορία του αίματος που οδηγεί σε φλεβίτσες και κυτταρίτιδα! Το δέρμα δεν μπορεί να αναπνεύσει επειδή το ύφασμα είναι πολύ κοντά στο σώμα, ενώ ακόμη μπορεί να αναπτυχθούν και τρίχες προς τα μέσα στους γοφούς και στο μπικίνι!

Τακούνια

Όταν μια γυναίκα φορά τακούνια, έχει μια άλλη όψη λίγο πιο θηλυκή και fit. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράς τακούνια κάθε μέρα. Τα τακούνια μπορεί να σου προκαλέσουν πόνο στην πλάτη και στα πόδια, πρήξιμο, ακόμη και προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.


Τελείως φλατ παπούτσια

Ακόμη και τα φλατ παπούτσια, όμως, δεν σου κάνουν καλό αν τα φοράς σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα εντελώς φλατ παπούτσια (όπως είναι τα μπαλαρινάκια) δεν προσφέρουν την απορρόφηση κραδασμών κατά το περπάτημα και αυτό οδηγεί σε αύξηση του μεγέθους των αγγείων, την απώλεια της ελαστικότητας με αποτέλεσμα το ίδιο το πόδι να γίνεται φλατ. Παράλληλα, μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη και στα πόδια.

Push-up σουτιέν

Αυτά τα σουτιέν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα, αλλά δεν κάνουν καλό! Μπορεί να κάνουν το στήθος σου να φαίνεται πιο πλούσιο και στο σωστό ύψος, αλλά στην πραγματικότητα το παραμορφώνουν! Τα push-up σουτιέν μπλοκάρουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυτή η συνεχής πίεση στο στήθος μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε καρκίνο.

Καλσόν

Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα, ειδικά το χειμώνα. Δυστυχώς, όμως, όταν το φοράς συχνά, μπορεί να είναι επιβλαβές. Τα συνθετικά συστατικά του κρατούν την υγρασία και μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες κολπικές λοιμώξεις και μερικά καλσόν έχουν επίσης αρνητική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε φλεβίτσες και κυτταρίτιδα.


Πυτζάμες

Υπάρχει κάτι πιο άνετο από τις πυτζάμες; Όχι! Αλλά πώς βλάπτουν την υγεία μας; Το θέμα είναι ότι οι πυτζάμες που είναι πολύ σφιχτές ή πολύ ζεστές, προκαλούν την ανάπτυξη διαφορετικών βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος, φαγούρα ή μολύνσεις. Πού και πού καλό είναι να κοιμάσαι και γυμνός!

Μεγάλη τσάντα στον έναν ώμο

Ναι, αυτές οι τσάντες μπορεί να είναι βολικές γιατί βάζεις μέσα από τα κλειδιά και το πορτοφόλι σου μέχρι και το laptop σου. Ωστόσο, δεν κάνουν καθόλου καλό στο σώμα σου γιατί η πίεση στον ώμο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε σκολίωση. Καλύτερα να φορέσεις ένα backpack, διαφορετικά θα υποφέρεις από μυϊκού σπασμούς και μικρά «τσιμπήματα» στα νεύρα.


Πηγή: ipop.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια