Ο πιο στρεσαρισμένος λαός του πλανήτη είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευναΑκόμη μία παγκόσμια αρνητική πρωτιά κατέγραψε η Ελλάδα, η οποία ανακηρύχθηκε η πιο στρεσαρισμένη χώρα του πλανήτη, σύμφωνα με την έρευνα Global Emotions Report.

Η έρευνα Global Emotions Report του ινστιτούτου Gallup που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 2006, διεξήχθη σε 140 χώρες με τη συμμετοχή 151.000 πολιτών. Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα είναι η πιο στρεσαρισμένη χώρα του πλανήτη με το 59% των Ελλήνων να δηλώνουν ότι βρέθηκαν σε αυτήν την κατάσταση το 2018. Σύμφωνα με την USA Today η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας από το 2012.

Ψηλά στη λίστα των πιο στρεσαρισμένων είναι και οι Αμερικανοί (55%) οι οποίοι δηλώνουν ανήσυχοι (45%) και θυμωμένοι (22%).


Στη λίστα με τις χώρες οι πολίτες των οποίων έχουν τα πιο αρνητικά συναισθήματα βρίσκεται το Τσαντ και ακολουθούν ο Νίγηρας, η Σιέρα Λεόνε και το Ιράκ. Στον αντίποδα, τα πιο θετικά συναισθήματα έχουν οι Παραγουανοί με τους Παναμέζους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Γουατεμάλα.


Πηγή: protothema.gr