Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για προϊόν αδυνατίσματος που διακινείται μέσω διαδικτύου



Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους πολίτες σχετικά με προϊόν που διακινείται μέσω διαδικτύου για τη μείωση του σωματικού βάρους.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι το προϊόν «FITOSPRAY», που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση του σωματικού βάρους, δεν έχει γνωστοποιηθεί στον Οργανισμό, ούτε έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν, προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα ενάντια στην αύξηση του σωματικού βάρους κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

 Οι καταναλωτές καλούνται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο  προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια