Ακόμη μία σύλληψη για το ''Λουλούδι του Δαρβίνου''


Μπαίνουν στην Ελλάδα για το ‘’Λουλούδι του Δαρβίνου’’ καθώς έτσι ονομάζεται το συγκεκριμένο φυτό που σύμφωνα με τους ειδικούς καταπολεμά πολλές παθήσεις. Αφού κόβουν τα βότανα, τα
φορτώνουν σε γαϊδούρια και επιστρέφουν ξανά στη χώρα τους ώστε στη συνέχεια να τα αποξηράνουν και να τα πουλήσουν με κέρδος δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.Ακόμη μία σύλληψη αλλοδαπού πραγματοποιήθηκε χθες (16-05-2019) το βράδυ σε δασική περιοχή στην Αετομηλίτσα Κόνιτσας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.


Πρόκειται για έναν 59χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο αλλοδαπό στην παραπάνω περιοχή, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους -14- κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.


Επιπρόσθετα, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.