Τρεις τρόποι για να έχεις φουλ ενέργεια το πρωί χωρίς να πιεις καφέ


Αν νομίζεις ότι για να ξυπνήσεις το πρωί, το καφεδάκι είναι ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχεις, θα σου πούμε ότι κάνεις λάθος.

Ξέρεις ότι θα μπορούσες να έχεις περισσότερη ενέργεια χωρίς αυτόν; Κι όμως ναι! Παρακάτω θα βρεις τρεις τρόπους να είσαι φουλ στην ενέργεια ακόμη και χωρίς καφεΐνη, σύμφωνα με τη δρα Libby Weaver.

1. Φάε περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών, που χρειάζονται για την αποτελεσματική παραγωγή ενδογενούς ενέργειας. Περιέχουν επίσης σίδηρο, ο οποίος συμβάλλει στην αποτελεσματική οξυγόνωση των κυττάρων και του σώματος, κάτι που οδηγεί στη βελτίωση των επιπέδων ενέργειάς μας.

2. Πιες πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι εκτός από αντιοξειδωτικά, περιέχει επίσης ένα αμινοξύ, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, αλλά βοηθά επίσης και στη διατήρηση της ψυχικής ηρεμίας μας.

3. Έλεγξε τα επίπεδα σιδήρου σου

Η έλλειψη σιδήρου είναι η πιο συνηθισμένη διατροφική ανεπάρκεια σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Χωρίς υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια, το σώμα δεν μπορεί να πάρει αρκετό οξυγόνο με αποτέλεσμα να νιώθουμε διαρκώς κουρασμένοι.


Πηγή: olivemagazine.gr