Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες Αττικής: Συνδικαλιστική ανικανότητα ή συνδικαλιστική δειλία;


Μας προκάλεσε αγανάκτηση και αποστροφή η συμπεριφορά του προέδρου της Ένωσης Αττικής Πυρ/μου κ. Ψαλτάκου Παναγιώτη που ενώ δεσμεύτηκε, δημόσια, στο τελευταίο Δ.Σ. του σωματείου
μας, πριν την διάλυσή του για να προσέλθουμε σε εκλογές, που θα γίνουν σε  λίγες ημέρες, δεν κράτησε τον συνδικαλιστικό του λόγο.
Ενώ έπρεπε να καταγγείλει δημόσια, πάντα μέσα στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής του ιδιότητας, την τιμωρία χωρίς απόφαση Ε.Δ.Ε. από την υπηρεσία μας, του επικεφαλής του συνδυασμού μας, του Πυρ/μου κ. Τσιλίκα Ιωάννη, γεγονός που έχει γίνει «επιδημία» ενάντια σε συνδικαλιστές και γενικότερα υπαλλήλους του Π.Σ. και έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των εργαζομένων, δεν το έκανε.
Απευθυνόμαστε δημόσια σε εσάς τους συναδέλφους.
Όταν ο πρόεδρος του σωματείου σας δεν υποστηρίζει όπως οφείλει συνάδελφο πυροσβέστη και συνάμα συνδικαλιστή, θα κάνει κάτι ανάλογο για εσάς?
Όταν το σωματείο έβγαλε ανακοίνωση για άλλα ζητήματα ξέχασε τον τιμωρημένο συνάδελφο?
Κρίνοντας την θητεία του απερχόμενου προέδρου τα τελευταία τρία (3) χρόνια που χαρακτηρίζεται «κατά κόρων» από εθιμοτυπικές επισκέψεις και υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν (πχ επισκέψεις σε σταθμούς της Αττικής, ημερίδες για την ενημέρωση των συναδέλφων κλπ) τον ρωτάμε δημόσια:
Πρόεδρε κ. Ψαλτάκο Παναγιώτη είσαι συνδικαλιστικά ανίκανος ή συνδικαλιστικά δειλός?
Για να αντιληφθείς την συνδικαλιστική σου θέση σε παραπέμπουμε στην ανακοίνωση της Ε.Υ.Π.Σ. Ν. Χανίων από 24-4-2019, του προέδρου της κ. Καργιωτάκη Νεκτάριου που καταγγέλλει δημόσια τον διοικητή του 1ου Π.Σ. Χανίων, ονομαστικά και «γνωστοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί εκφοβισμούς και τιμωρίες σε μέλη της που διεκδικούν σθεναρά τα δίκαια εργασιακά τους δικαιώματα».
Δικαιολογίες που ίσως να ακούσουμε από εσάς πρόεδρε της Ένωσης Αττικής, ότι θα αναλάβει το ζήτημα αυτό, ο πρόεδρος της «Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.» κ. Σταθόπουλος Δημήτριος δεν γίνονται δεκτές από εμάς. Γνωρίζουμε τις συνδικαλιστικές πρακτικές του για αρκετά χρόνια.
Όπως αποδεικνύεται οι Κρήτες συνάδελφοί μας «φοράνε συνδικαλιστικά παντελόνια».
Ως συνδικαλιστής και πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ψαλτάκο Παναγιώτη, για αυτό που έγινε, θα έπρεπε να ντρέπεστε.
Ο επικεφαλής του υποψήφιου συνδυασμού για τις εκλογές
Ιωάννης Δ. Τσιλίκας

Πυρ/μος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια