Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανδρέας Κάππος: Ο Αστυνομικός "Φύλακας Άγγελος" - Πως έφτασε στον εντοπισμό και τη διάσωση ηλικιωμένου

Δε διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την ίδια του του ζωή, έχει εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και εχει βραβευθεί για τις επεμβάσεις του που αποδειχθηκαν σωτήριες για τους
συναθρώπους, είναι πανταχού παρών. Ο λογος για τον Πατρινό Αστυνομικό Ανδρέα Κάππο.
Ο Πατρινός Αστυνομικός το απόγευμα της Πέμπτης, για ακόμα μια φορά "ρίχτηκε στη μάχη" για τη διασωση αυτή τη φορά ενός ηλικιωμένου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πλατεία Ομονοίας. Οπως έγραψε το tempo24.news ο άνδρας είχε πέσει στην μπανιέρα πριν από πέντε ημέρες και καθώς δεν μπορούσε να κινηθεί, έμενε εκεί ανήμπορος. Η αδυναμία να ανοίξει η κεντρική πόρτα του διαμερίσματος, οδήγησε τον Ανδρέα Κάππο σε μια ακόμα παράτολμη κίνηση. Πήδηξε στο μπαλκόνι του ηλικιωμένου από γειτονικό διαμέρισμα και βρήκε τον άνδρα "καθηλωμένο" στην μπανιέρα.
Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Ανδρέας Κάππος, έχει βραβευθεί από τις Αστυνομικές Ενώσεις και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, καθώς μαζί με τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Πατέντα έσωσαν τη ζωή ενός βρέφους 17 μηνών από βέβαιο πνιγμό, και τη μεταφορά του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, ενώ τον ίδιο χρόνο ειχαν επέμβει σε ενα ακόμα σοβαρό περιστατικό, σώζοντας τη μικρή Χριστίνα η οποία παραλίγο να πνιγεί στη μέση του δρόμου, από πατάτα που είχε "κολλήσει" στο λαιμό της! Καθοριστική ήταν η συμβολή και στη διάσωση 55χρονου που απειλούσε να πέσει από την ταράτσα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ζαΐμη. Και όχι μόνο αυτά.
asy_1.jpg
tempo24.gr_0.jpg
Η αυταπάρνηση και αυτοθύσια του Πατρινού Αστυνομικού, αποτέλεσε αφορμή για αφιέρωμα το 2015 στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναουτογλου.
20150408_593723.jpg
Εκεί μεταηύ άλλων ο Ανδρέας Κάππος υπενθύμισε τη διάσωση ενός βρέφους μόλις λίγων ωρών, το οποίο βρέθηκε στα σκουπίδια του ΚΤΕΛ Πάτρας μέσα σε μια σακούλα. Κανείς δεν κατέβαινε στο υπόγειο γιατί όλοι φοβόντουσαν. Πήγε μαζί με έναν συνάδελφό του προσεκτικά, έλεξγαν τη σακούλα προσεκτικά και κατάλαβε ότι μέσα ήταν ένα μωρό! «Αμέσως το τύλιξα με μια πετσέτα και το έβαλα μέσα στο μπουφάν μου. Όταν άκουσα την καρδούλα του να χτυπάει πάνω στη δική μου, ήταν ότι πιο όμορφο είχα νιώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη δουλειά μου. Θυμάμαι ήταν ανήμερα του Σταυρού και το κοριτσάκι πήρε το όνομα Σταυρούλα!», είπε ο Πατρινός Αστυνομικός κάνοντας τη Μαρία Μπεκατώρου αλλά και τους άνδρες παρουσιαστές της εκπομπής να δακρύζουν. Και δεν ήταν η μόνη φορά. «Θυμάμαι επίσης, μια μέρα στην Πάτρα, ήρθε και με πλησίασε ένας πατέρας με τον γιο του, περίπου 20 χρονών. Μου έπιασαν το χέρι και ο πατέρας γυρίζει στο γιο του και του λέει: «Σε αυτό τον άνθρωπο χρωστάς τη ζωή σου, κάποτε που κινδύνευσες σε έσωσε!». Γύρισα και κοίταξα το παιδί και ήταν ολόκληρος άνδρας. Συγκινήθηκα πάρα πολύ…». Ο Ανδρέας Κάππος μίλησε επίσης συγκινημένος, για τους ανθρώπους που ήθελαν να αυτοκτονήσουν και όχι μόνο βρέθηκε δίπλα τους, αλλά κατάφερε να τους αποτρέψει την τελευταία στιγμή, βάζοντας πολλές φορές σε κίνδυνο τη ζωή του.
https://tempo24.news



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια