Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΠΟΣΥΦΥ για το μισθολόγιο και το ΣτΕ

Μισθολόγιο – ΣτΕ, δικαιώνονται οι ισχυρισμοί της ΠΟΣΥΦΥ για επαναφορά του μισθολογίου σε επίπεδα του 2012 και παραπέμπεται η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος

 

 

 

 Μετά την αιφνίδια  ψήφιση τον Μάιο του 2017 ενός νομοσχεδίου που επέφερε περαιτέρω εισοδηματικές μειώσεις στους ενστόλους και κυρίως στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, αλλά και με την έκδοση κανονιστικής εγκυκλίου  του Υπουργού Οικονομικών τον Ιούλιο του 2017, επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας για μια άνευ προηγουμένου αντιμετώπιση όσο αφορά το πλαίσιο των μισθολογικών επιπέδων.

 

Με το νέο μισθολόγιο  που ετέθη αναδρομικά σε εφαρμογή από 01-01-2017 τους αμέσως επόμενους μήνες σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους Γ. Μισαηλίδη και Γιώργο Λάγο, η Ομοσπονδία μελέτησε τους όρους προσφυγής, με σκοπό την ακύρωση αφενός, των διατάξεων εκείνων του Ν 4472/2017 που καθόριζαν για μια ακόμη φορά τις μισθολογικές μας αποδοχές, σε επίπεδα κατώτερα των επιβαλλόμενων από την ιδιαίτερη φύση των καθηκόντων μας, όπως με επανειλημμένες αποφάσεις του υπέδειξε το ΣτΕ αφετέρου, των ειδικότερων αντίστοιχων που πλήττουν ευθέως τους εκ των Συνοριακών Φυλάκων προερχόμενους συναδέλφους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι εξελίσσονται δυνητικά μέχρι τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, ορίσθηκε η κατάταξή τους σε κατηγορία υποδιέστερη (Γ) ακόμη και από τους μη ανακριτικούς Αστυφύλακες οι οποίοι κατατάσσονται σε ανώτερη κατηγορία (Β).

 

Έγκαιρα και πρώτη η ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. την 23-10-2017 κατέθεσε στο ΣτΕ πολυσέλιδη αίτηση για την ακύρωση των παραπάνω ρυθμίσεων, η οποία εκδικάσθηκε την 07-05-2018 στο ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ, με την παρουσία μας μετά του εκ των πληρεξουσίων δικηγόρων μας Γεωργίου Λάγου.

 

Την 06-05-2019, το Δικαστήριο δημοσίευσε την με αριθμό 853/2019 απόφασή του, με την οποία η αίτησή μας λόγω των μείζονος σπουδαιότητας νομικών ζητημάτων που εγείρονται, παραπέμφθηκε για οριστική κρίση και απόφαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

 

Ως προς με το σκέλος της και, με το πληττόμενο νέο μισθολόγιο (Ν 4472/2018) διατήρησης των αποδοχών μας σε επίπεδα κατώτερα (12/16) του επιβαλλόμενου (07/12), το Τμήμα συντάχθηκε πλήρως με τις απόψεις της Ομοσπονδίας μας.

 

Ως προς την κατάταξή μας  σε κατηγορία υποδεέστερη του λοιπού αστυνομικού προσωπικού, παρόλο που εκφράζει την άποψη πως τα διαφορετικά κριτήρια πρόσληψης είναι ικανά να δικαιολογήσουν μια τέτοια κατάταξη, λόγω της σπουδαιότητας της δεν απορρίπτει τον ισχυρισμό μας και παραπέμπει το επιμέρους θέμα και αυτό στην Ολομέλεια για περαιτέρω κατάθεση των ισχυρισμών μας. Η Ομοσπονδία μας, όπως εξάλλου με μεθοδικότητα προέβαλλε στο αίτημα που κατέθεσε, διατύπωσε και επιμέρους «αστοχίες» στο νόμο, όπως η γ’ κατηγορία, η ένταξη των προερχόμενων συνοριακών φυλάκων είτε ανακριτικών είτε μη ανακριτικών υπαλλήλων σε ειδικότερη κατηγορία, την απόδοση κατ’ επιλογή του επιδόματος παραμεθορίου μόνο σε ορισμένες περιοχές της παραμεθορίου,   θα δώσει στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας την μάχη για την δικαίωση των αρχικών της ισχυρισμών.

 

 Η μη απόρριψη των αιτημάτων μας και η εναρμόνιση του ΣΤ’  Τμήματος του ΣτΕ με την άποψή μας για την επαναφορά στα εισοδηματικά επίπεδα του 2012, μας δικαιώνει και μας ενισχύει για να συνεχίσουμε εως τον τελικό στόχο της δικαίωσης. Μιας δικαίωσης που αντικατοπτρίζεται μέσα από ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο όπως ήδη με προηγούμενες Αποφάσεις έχει ορίσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας. Μαζί με τους Νομικούς μας Συμβούλους, χωρίς πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική έκβασή του.

 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια