Πρέπει τα παιδιά να πίνουν πολύ νερό και γιατί;Η ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία μας.

Ωστόσο, ως ενήλικες δεν είναι πάντα εύκολο να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες νερού. Στην περίπτωση των παιδιών, μπορεί να είναι πιθανόν ακόμη πιο δύσκολο να πείσετε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο.

Τα ευρήματα, όμως, έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα μικρότερα μέλη της οικογένειας παραμένουν ενυδατωμένα, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν νερό κάθε μέρα και είναι σημαντικό να είναι η πρώτη τους επιλογή ανάμεσα σε οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, όπως τόνισε ο συγγραφέας της μελέτης Asher Rosinger, επικεφαλής του Εργαστηρίου Υδάτων, Υγιεινής και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Όπως προειδοποιεί ο Rosinger, «αν δεν πίνουν νερό, πιθανότατα θα το αντικαταστήσουν με άλλα ποτά, όπως τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, είναι λιγότερο υγιεινά και έχουν περισσότερες θερμίδες».

Μαζί με τους συναδέλφους του, ο Rosinger ανέλυσε δεδομένα που συλλέχθηκαν για 8.400 παιδιά στις ΗΠΑ μεταξύ δύο και 19 ετών. Εξέτασαν την κατανάλωση νερού και ροφημάτων, όπως ο χυμός φρούτων με προσθήκη ζάχαρης, τα ενεργειακά ποτά και τα ζεστά ροφήματα. Ανέλυσαν επίσης τον αριθμό των θερμίδων που λάμβαναν τα παιδιά από τα ζαχαρούχα αναψυκτικά και το ποσοστό της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης από αυτά.

Διαπίστωσαν ότι στη διάρκεια μιας οποιασδήποτε ημέρας, ένα στα πέντε παιδιά δεν έπιναν καθόλου νερό. Κατά μέσο όρο, τα παιδιά αυτά κατανάλωναν σχεδόν 100 επιπλέον θερμίδες από αναψυκτικά σε σχέση με τα παιδιά που έπιναν νερό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο το 10% της ενεργειακής πρόσληψης ενός ατόμου πρέπει να προέρχεται από τη ζάχαρη. Φυσικά, για τα παιδιά που δεν έπιναν νερό, το όριο αυτό ξεπεράστηκε.


Πηγές: mirror.co.uk, onmed.gr