Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικό της πρατήριο καυσίμων αποκτά η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας


Απόλυτη αυτονομία στην τροφοδοσία των οχημάτων της με καύσιμα, αποκτά πλέον η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ενώ το πρόβλημα τροφοδοσίας με καύσιμα έλυσαν και οι αστυνομικές υπηρεσίες της Τριφυλίας και της Πύλου.

Στο χώρο αρμοδιότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στη νέα είσοδο, κατασκευάζεται αυτές τις ημέρες υπηρεσιακό πρατήριο υγρών καυσίμων, ενώ στην Κυπαρισσία διατέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας οι δεξαμενές καυσίμων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων και από εκεί εφοδιάζεται και η Πύλος.

 

Μόνο σε 6 νομούς

 Η προμήθεια καυσίμων ήταν πολλές φορές,  τα τελευταία χρόνια, ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού μας. Η κρίση έφερε προβλήματα στις πληρωμές των ιδιωτών που αναλάμβαναν την τροφοδοσία της Αστυνομίας με καύσιμα, με αποτέλεσμα κάποιες φορές πρατηριούχοι να μη δέχονται να υπογράψουν νέα σύμβαση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την προμήθεια. Αλλά ακόμα και η προμήθεια καυσίμων της Αστυνομίας από το στρατό, γινόταν με δυσκολία, καθώς τα Σαββατοκύριακα αυτό δεν ήταν εφικτό.

Πέρυσι, από το Υπουργείο ξεκίνησε διαδικασία για την κατασκευή υπηρεσιακών πρατηρίων καυσίμων σε κάποιες αστυνομικές διευθύνσεις. Επελέγησαν 6 και ανάμεσά τους η Μεσσηνία.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ και αφορούσε την «κατασκευή υπηρεσιακών πρατηρίων υγρών καυσίμων σε χώρο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Βοιωτίας, Δράμας, Αχαΐας, Μεσσηνίας και Πρέβεζας».

Το έργο τελικά ανέλαβε η εταιρεία «Ε. Καραθανάσης και Σία Ο.Ε.» που προσέφερε έκπτωση 25,57% και η τελική δαπάνη του έργου θα ανέλθει σε 290.278,97 ευρώ.

 

Από Ιούνιο

 Τα άλλα 5 υπηρεσιακά πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν κατασκευασθεί, ενώ οι εργασίες στη Μεσσηνία ξεκίνησαν μόλις προχθές, αφού εκδόθηκε και η σχετική οικοδομική άδεια.

Έχουν γίνει οι εκσκαφές, ενώ έφτασαν και οι δεξαμενές καυσίμων που θα τοποθετηθούν στο έδαφος, πίσω από το κτήριο της Διεύθυνσης.

Το πρατήριο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Τα καύσιμα θα έρχονται με αστυνομικό βυτίο από την Αθήνα, από τα πρατήρια καυσίμων που διαθέτει η Αστυνομία.

Αυτάρκεια καυσίμων πλέον έχουν κι οι αστυνομικές υπηρεσίες Τριφυλίας και Πύλου, καθώς από την αρχή του έτους έχει παραχωρήσει την αντλία της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων και η τροφοδοσία και εκεί γίνεται με αστυνομικό βυτίο από την Αθήνα.

 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Πηγή: tharrosnews.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια