Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η αλήθεια να λέγεται''

Στην σκιά της επίθεσης του «Ρουβίκωνα», όπου οι δράστες πέταξαν καπνογόνα  και κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων ας  θέσουμε τα γεγονότα στην
πραγματική τους διάσταση .

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων έχει την ευθύνη της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής και των Υπηρεσιών της, καθώς και της διασφάλισης της  τάξης κατά τις συνεδριάσεις της, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο Διοικητής  Ασφαλείας της Βουλής με επίσημο έγγραφο ζητά  από τις αρμόδιες  υπηρεσίες από 13& 15-05-2019 την ενίσχυση της εξωτερικής περιμέτρου του  Μεγάρου της Βουλής  αιτιολογώντας ότι οι δράσεις αλληλέγγυων  με    πορείες   και καταδρομικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο  διάστημα  κατά πολιτικών, Αστυνομικών και Δικαστικών στόχων υπέρ του  Δημήτρη Κουφοντίνα καθιστούν «στόχο» το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων.

Οι υπηρετούντες Αστυνομικοί στην Βουλή έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους,  εφαρμόζοντας τις κοινοποιημένες έγγραφες και προφορικές διαταγές της   διοίκησης του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων,   συνεπλάκησαν σώμα με σώμα με τα μέλη του Ρουβίκωνα  με αποτέλεσμα την   σύλληψη τους ενός ,όταν σε άλλες καταδρομικές επιθέσεις δεν έχει συλληφθεί   κανείς. Επίσης ασφαλίστηκαν άμεσα όλες οι είσοδοι του κτιρίου της Βουλής   και απετράπη η είσοδος τους.

Υπήρχαν  εξωτερικές δυνάμεις  τάξης και ασφάλειας περιμετρικά του κτιρίου   της Βουλής οι οποίες ως  αποστολή  είχαν την πρόληψη και καταστολή έκνομων   ενεργειών. Ο κεντρικός  σχεδιασμός  του Υπουργείου μας, του Αρχηγείου μας και της ΓΑΔΑ επ’ αυτού  λειτούργησε?

 Οι διατιθέμενες, μια κάθε οκτάωρο,  αποδεκατισμένες Διμοιρίες ΥΜΕΤ των τεσσάρων και πέντε ατόμων το μόνο  σίγουρο είναι ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθούν της φύλαξης σε  μια τεράστια εξωτερική περίμετρο του χώρου!!! Η αποψίλωση που έχει υποστεί  η ελληνική αστυνομία την χρονική περίοδο της κρίσης και η ΧΑΛΑΡΗ   αντιμετώπιση των βανδαλιστών τέτοια αποτελέσματα επιφέρουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Θεμιτό είναι η σωστή κριτική των πραγμάτων με γόνιμα συμπεράσματα και όχι  τα ακραία φληναφήματα μεμονωμένων  αιρετών του συνδικαλιστικού μας  κινήματος.

Μην ψάχνετε κύριοι για εξιλαστήρια  θύματα. Ας κάνουμε  ένα ουσιαστικό βήμα για μια  Αστυνομία με  Θεσμική και  οργανωτική αναδιάρθρωση, αλλά κυρίως αξιακή αναγέννηση. Ας διασφαλίσουμε   την κοινωνική ειρήνη μέσα σ' ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου, με πλήρη σεβασμό  των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ακόμα και αυτών που παραβιάζουν το νόμο.

Ζούμε σε ένα νέο περιβάλλον εγκλήματος και ανασφάλειας. Έχουμε ιδιαίτερα  υψηλά επίπεδα βίας, που προσβάλλουν ευθέως την ανθρώπινη ζωή. Κυρίως όμως  έχουμε μια εγκληματικότητα, που προσβάλλει την ασφάλεια των πολιτών και  δημιουργεί κινδύνους στην ίδια τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Γι' αυτό πρέπει ένα  Κράτος  Δικαίου και κυρίως η Αστυνομία και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να βρουν με ποιο τρόπο θα  διαχειριστούν αυτό το νέο περιβάλλον εγκληματικότητας και ανασφάλειας,  πάντα με όρους συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

 

Υ/Α ΣΗΦΑΚΗΣΑντώνιος              

   Μέλος Δ.Σ.ΕΝΑΞΙΑ

 

   Υ/Α ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣΓρηγόριος

 Αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια