Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προσπαθεί να σώσει το τομάρι του ο φιρερίσκος των νεοναζί

Και δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης του φίρερ, προσπαθώντας να τον διασώσει, τον παρουσίασε σαν άκακο αρνάκι. Ο μάρτυρας ονομάζεται Α. Καράς, υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και
κατά δήλωσή του γνωρίζονται με τον Μιχαλολιάκο από την εποχή του Πολυτεχνείου. Οπως δήλωσε, ο ίδιος συμμετείχε στη Χρυσή Αυγή μέχρι το 1992 και όχι μετέπειτα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στην Εθνική Τράπεζα.
 
Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου Μ. Λεπενιώτη, αν στη ΧΑ υπήρχε εθνικοσοσιαλιστική κατεύθυνση, ισχυρίστηκε ότι μέχρι το 1992 υπήρχαν διάφορες τάσεις στη ΧΑ, όπως φιλομουσολινικοί, κανταφικοί και φιλοφασίστες. Ισχυρίστηκε ακόμη, ότι στο συνέδριο του 1992 αποφασίστηκε να λειτουργήσουν οι νεοναζιστές ως ένα νόμιμο κόμμα μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος.
 
Φυσικά, πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς. Τον Καρά διαψεύδει άλλος προσωπικός φίλος του φίρερ, ο Αθ. Κωνσταντίνου, νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος, που τον γνωρίζει από την εποχή που ο φίρερ ήταν 17 χρόνων. Αυτός, λοιπόν, κατέθεσε στις 7 Μάη του 2019, ότι η ΧΑ ήταν «ένας φορέας μελετών, σε αναζήτηση και σε ζύμωση πολιτική, εθνικοσοσιαλιστικού ενδιαφέροντος μέχρι το 1992».
 
Δεν ρωτήθηκε σχετικά ο Καράς, αλλά δεν αποκλείεται ο ίδιος, ο  φίρερ και ο Κωνσταντίνου να ήταν κοινοί φίλοι.
 
Η ΧΑ ήταν και παραμένει ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, μια εγκληματική οργάνωση, όσα ψέματα κι αν επιστρατεύσει ο κάθε Καράς. Αυτό αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία και το γνωρίζουν καλά οι παράγοντες της δίκης. Αλλωστε, τον Καρά διαψεύδουν τα ίδια τα ντοκουμέντα. Τον Απρίλη του 2006, σε άρθρο με τίτλο «Εθνικιστές ή Ναζιστές» (βρίσκεται στο Αναγνωστέο Εγγραφο 422) αναφέρεται ανάμεσα στ’ άλλα:
 
«Παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός. Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά, θεωρούμε περισσότερο πολιτικό δόκιμο το να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος “εθνικοσοσιαλισμός“ προκαλεί παρανοήσεις μετά από έναν ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών» (η έμφαση δική μας).
 
Η πρόθεση του Καρά είναι προφανέστατη. Καταθέτοντας ότι το 1992 η ΧΑ έγινε ένα νόμιμο κόμμα που λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος, επιχειρεί να εμφανίσει τον Μιχαλολιάκο ως ένα νομοταγή πολίτη που κινείται εντός του… συνταγματικού τόξου. Αυτή, άλλωστε, υπήρξε και η υπερασπιστική γραμμή του φιρερίσκου, που έλεγε ψευδέστατα στην απολογία του:
 
«Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η ΧΑ δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό. β) για τις λοιπές παράνομες πράξεις που μου αναφέρετε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγείλει στον τηλεοπτικό σταθμό στον ΣΚΑΙ στον κ. Τράγκα και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΤΡΑ» (η έμφαση δική μας).
 
Ο Καράς συνέχισε με τα λεγόμενά του να χτίζει το προφίλ του φίρερ ως ανθρώπου τίμιου, ειλικρινή, που έχει δήθεν χάσει τον έλεγχο στη ΧΑ! Παραθέτουμε μερικές από τις απαντήσεις που έδωσε στην πρόεδρο και στον αναπληρωτή εισαγγελέα:
 
Πρόεδρος: Για μιλήστε μας για τον Ν. Μιχαλολιάκο;
 
Καράς: Είναι ένας τίμιος, ειλικρινής άνθρωπος, με οικογενειακές αρχές. Εχει ένα έλλειμμα οργανωτικότητας όσον αφορά τα θέματα του κινήματος, είναι πολύ μετριοπαθής όσον αφορά τις κρίσεις για τρίτα άτομα. Τον προέτρεπα αρκετές φορές να λάβει άλλες κατευθύνσεις όσον αφορά την αντιμετώπιση ανθρώπων που δεν ταίριαζαν, εκείνος όλο συγχωροχάρτια έδινε, «όχι, είναι καλό παιδί»…
 
Πρόεδρος: Μετά την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, μετά τις επιθέσεις σε βάρος αιγύπτιων αλιεργατών, ενημερωθήκατε από τον Τύπο;
 
Καράς: Από τον Τύπο μόνο.
 
Πρόεδρος: Ρωτήσατε για αυτά τον ίδιο:
 
Καράς: Οχι.
 
Πρόεδρος: Αν υπήρχε κάποια άλλη άποψή του;
 
Καράς: Εγώ προσπάθησα να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.
 
Πρόεδρος: Τα οποία είναι;
 
Καράς: Στο πλαίσιο της ύπαρξης χιλιάδων μελών, ευρέθησαν κακότροποι που προέβησαν στις ενέργειες αυτές. Η παρουσίαση όλων αυτών ήταν μια προσπάθεια εξοβελισμού του κινήματος.
 
Αν. εισαγγελέας: Συζητήσατε με τον κατηγορούμενο και σας είπε ότι δεν πρόλαβε για κάποια γεγονότα;
 
Καράς: Εγώ εκτίμησα ότι δεν πρόλαβε, μίλαγε θυμωμένος τότε και ήταν στο πλαίσιο ελέγχου μερικών προσωπικοτήτων.
 
Ούτε μ' αυτά πρωτοτύπησε ο Καράς. Επί της ουσίας αναπαρήγαγε τη γραμμή που ο φίρερ είχε διατυπώσει στην απολογία του. Οτι δηλαδή δεν ήλεγχε ούτε τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής! Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από την απολογία του φίρερ:
 
Ερώτηση: Ποια είναι η θέση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ως αρχηγού του κόμματος. Και πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι… ο κος Γερμενής έδωσε εντολή στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους… με το γνωστό παράγγελμα εγέρθητω.
 
Απάντηση: Είμαι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής… Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου δεν επικράτησε η γνώμη μου ως Γενικός Γραμματέας αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της Κεντρικής Επιτροπής» (η έμφαση δική μας).
 
Αυτοί οι ισχυρισμοί του Μιχαλολιάκου και του φίλου του μάρτυρα υπεράσπισης Καρά είναι απόλυτα ψευδείς. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας διαβάστηκαν δεκάδες εγκύκλιοι διαταγές από την Κεντρική Διοίκηση, που είναι διορισμένη από τον φίρερ, με τις οποίες δίνονταν αυστηρές εντολές για πιστή εφαρμογή των αποφάσεών της. Παραθέτουμε ενδεικτικά δύο απ’ αυτές:
 
Εγκύκλιος της Κεντρικής Διοίκησης, 16 Απρίλη του 2013.
 
«Β) Κάθε δράση και εκδήλωση να έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο Περιφερειάρχη. Οι Τοπικές Οργανώσεις είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν και να λαμβάνουν την έγκριση του επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης που υπάγονται για κάθε είδους εκδήλωση που προτίθενται να οργανώσουν (από ομιλία στα γραφεία μέχρι ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας).
 
Γ) Για όλες τις δημόσιες πολιτικές ενέργειες να ενημερώνεται η Κεντρική Διοίκηση. Ολες οι ανοικτές πολιτικές ενέργειες των Τοπικών Οργανώσεων (συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες) να πραγματοποιούνται κατόπιν ενημέρωσης και έγκρισης από την Κεντρική Διοίκηση και τα αρμόδια μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (Συναγωνιστές Λαγός Ιωάννης, Γερμενής Γεώργιος, Παναγιώταρος Ηλίας, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, ανάλογα με την Περιφερειακή Διοίκηση» (η έμφαση δική μας).
 
Εγκύκλιος Παππά με εντολή Γενικού Γραμματέα, 23 Απρίλη του 2013.
 
«Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τα όργανα του κινήματος σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του εθνικισμού και να εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία. Ζήτω η Νίκη! Ζήτω ο Αρχηγός».
 
Δε χρειάζεται να συζητήσουμε, λοιπόν, για το ότι είναι απόλυτα ψευδής ο ισχυρισμός, ότι ο Μιχαλολιάκος δήθεν δεν ήλεγχε την κατάσταση στο νεοναζιστικό μόρφωμα και ότι δεν ευθύνεται αυτός για τη δολοφονία του Φύσσα και όλη την εγκληματική δράση της ΧΑ. Ο ισχυρισμός αυτός προβάλλεται από τον μάρτυρα υπεράσπισης του φίρερ, προκειμένου να χτιστεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
 
Πέραν αυτού, ο φίρερ και οι υπερασπιστές του ξέρουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποφασίσει το δικαστήριο να στείλει το φάκελο της δικογραφίας στην Εισαγγελία Εφετών για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του Φύσσα (και όχι μόνο), τόσο σε βάρος του Μιχαλολιάκου όσο και σε βάρος του Λαγού και άλλων στελεχών της ΧΑ.
 
Στην ίδια γραμμή με τον Καρά κινήθηκε και ο μάρτυρας υπεράσπισης Αθ. Κωνσταντίνου που όψιμα και ψευδώς ισχυρίστηκε ότι ο Πατέλης και η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας διαγράφηκαν από τη ΧΑ!

http://www.eksegersi.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια