Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θόδωρος Τσαϊρίδης: Είμαστε αστυνομικοί, όχι ρομπότ… (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουν μειωθεί οι αντοχές του αστυνομικού προσωπικού, μιλάμε για ανθρώπους, όχι για ρομπότ» είπε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών
Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή τις 3.000 ημερήσιες αναπαύσεις που οφείλονται στους αστυνομικούς στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και τις καθημερινές απαιτήσεις των μέτρων τάξης που ξεπερνούν τις δυνάμεις  του υπάρχοντος προσωπικού, ο κ Τσαϊρίδης διατράνωσε την αγανάκτηση του, λέγοντας πως «υποτίθεται η συνένωση από 32 σε 17 αστυνομικά τμήματα έγινε για να εξοικονομήσουμε προσωπικό, το προσωπικό χάθηκε με την ανακατανομή. Το σώμα συρρικνώνεται, άρα πρέπει η ηγεσία να αξιοποιήσει το τρέχον προσωπικό».


Μάλιστα, εξήγησε τι μέτρα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση. «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πάμε μπροστά, να αλλάξουμε τη νοοτροπία που υπάρχει και να  πάρουμε πρότυπα από το εξωτερικό.
Πρέπει να πάμε σε μια έξυπνη αστυνόμευση, να βγουν οι αστυνομικοί στο δρόμο, να απεμπλακούμε από τα πάρεργα. Δεν γίνεται να χρησιμοποιούνται οι αστυνομικοί για  επιδόσεις δικαστικών εγγράφων ή να χρησιμοποιούνται οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, που έχει συρρικνωθεί κατά 30% η δύναμη τους, για να δίνει για τις εφορευτικές επιτροπές και να τρέχουν από σπίτι σε σπίτι, όταν η εγκληματικότητα και ειδικά η μικροεγκληματικότητα έχει αυξηθεί στην πόλη μας», εξήγησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Έπειτα, διευκρίνισε πως «θα πρέπει όλοι οι τοπικοί φορείς, οι βουλευτές και τα κόμματα να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και να πάμε σε προτάσεις και λύσεις ουσιαστικές. Και εμείς ως συνδικαλιστικός φορέας παλεύουμε για την αστυνόμευση έξω, να βγουν οι αστυνομικοί έξω, ο ρόλος της αστυνομίας είναι έξω, όχι μέσα στα γραφεία»
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης έκανε μνεία και στην «έλλειψη αξιοκρατίας στην αστυνομία» και, κλείνοντας, διερωτήθηκε αν «θα βρούμε ουσιαστικές λύσεις ή θα χρησιμοποιούμε την αστυνομία για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και για να ικανοποιούμε και να χαϊδεύουμε αυτιά».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια