Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεταφορά μεταναστών στον Πειραιά - Καμία παρέμβαση μέχρι σήμερα στο νέο ΚΥΤ στη Ζερβού

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες άσυλου για 145 άτομα που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου. Οι μεταναστες την Τρίτη 21 Μαΐου, χωρισμένοι σε γκρουπ θα μεταφέρονται
σταδιακά με λεωφορεία στο λιμάνι της Σάμου οπού αναμένεται να αναχωρήσουν στις 03:00 τα ξημερώματα με το πλοίο ‘NISSOS CHIOS’ με προορισμό τον Πειραιά . Στη συνέχεια θα προωθηθούν στην ενδοχώρα .
Εντωμεταξύ σε σημερινή αυτοψία του samos24.gr στα τρία όμορα οικόπεδα που έχουν μισθωθεί απο το αρμόδιο υπουργείο στη περιοχή της Ζερβού, που θα γίνει η κατασκευή του νέου Κέντρου Υποδοχής, διαπιστώθηκε ότι καμία εργασία δεν έχει εκτελεστεί μέχρι και σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικης Πολιτικής, κ. Δημήτρη Βίτσα ότι σύντομα θα ξεκινούσαν οι παρεμβάσεις εκείνες για την διαμόρφωση του χώρου.
Σημειώνεται ότι το νέο ΚΥΤ θα διαθέτει περίπου 1.200 θέσεις, ενώ η μετεγκατάσταση σε αυτό υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον κ. Βίτσα μέχρι το τέλος Αυγούστου 2019 , ενώ ο χώρος του σημερινού Κέντρου θα παραχωρηθεί στο δήμο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων.
https://www.samos24.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια