Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα ζητήσει συγνώμη από τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο κανένα γαϊδούρι της δημοσιογραφίας;

Κατ’ αρχήν να εξηγηθώ ότι τα γαϊδούρια μου είναι πολύ συμπαθή και… δυσεύρετα.
Ομως επειδή δεν είναι και πολύ… εκδηλωτικά ζώα, ο λαός μας δίνει το προσωνύμιο αυτό
στην χοντράδα και στην αναισθησία.
Αφού λοιπόν πρώτον εξηγηθώ, δεύτερο διευκρινίζω ότι χρησιμοποιώ τον όρο για μερικούς του συναφιού μου, στα κεντρικά μάλιστα μέσα ενημέρωσης,επιεικώς γιατί θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω και διαφορετικά.
Μπαίνω τώρα στο θέμα, όχι για τα… γαϊδούρια αλλά για σας, που ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επιλέγετε από πού θα ενημερωνόσαστε, αποκλείοντας όλους αυτούς που σας σερβίρουν ψέματα.
Μονή Αγίου Μηνά Τρίτη 30 Απριλίου. Ο Μητροπολίτης Χίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αναφέρεται σε λιτή ομιλία του στην Ανάσταση, στη θυσία των Χίων στον ιστορικό Μοναστήρι, όπου τιμάται η μνήμη των Σφαγών του 1822 εκεί ακριβώς στον τόπο της θυσίας και συνδέει διαχρονικά όλες τις θυσίες όπως και αυτή της Ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, ενθυμούμενος πως η μάνα του, που πήγαινε νεαρή στην Κατοχή με τα πόδια από τον Βροντάδο στα Νοτιόχωρα να πουλήσει ότι κόσμημα υπήρχε για να πάρει  μια χούφτα αλεύρι, μεγάλωσε ορφανή γιατί ο παππούς του υπήρξε το 1941 θύμα τορπιλισμού του πλοίου, που εργάζονταν από Γερμανικό υποβρύχιο.
Αυτά βεβαίως δεν τα είπε τυχαία, αφού έβλεπε στο Εκκλησίασμα Βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» απ’ αυτούς που ψήφισε και θα… ξαναψηφίσει ο ελληνικός λαός, που χαιρετούν Ναζιστικά!
Τον είδαμε και εμείς οι Χιώτες δημοσιογράφοι, αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε εν σώματι αυτό που του αξίζει, να τον… ξεφυσήσουμε κανονικά, είπαμε δε, πως αν τολμούσε να καταθέσει, αν και ακάλεστος και αντιθεσμικά κάποιο στεφάνι, να κατεβάσουμε τις κάμερες επιδεικτικά, ως δεύτερο… ξεφύσημα.
Τελικώς ο Βουλευτής δεν έκανε τίποτα και εκλαμβάνοντας σωστά ότι ήταν ανεπιθύμητος αποχώρησε όπως ήρθε, χωρίς να του δώσει κανείς σημασία. Μάλιστα αν ετοιμάζονταν να κάνει κάτι, πάλι δεν άφησε περιθώρια ο Χίου, αφού είπε στο τέλος στο… άσχετο, ότι ο Αγιος Μηνάς είναι Μοναστήρι, που χρειάζεται σεβασμός και υπάρχει τάξη και… κουμάντο κάνει εκείνος και η Ηγουμένη.
Πάμε τώρα στα… γαϊδούρια. Κάποιος έγραφε σε Αθηναϊκό, υποτίθεται μέσο ενημέρωσης, ότι κάτι είπε για το Δίστομο ο Μητροπολίτης και κάποιος άλλος ότιδεν είπε και μάλιστα καλοδέχτηκε τον Χρυσαυγίτη, με τον οποίο υπ’ όψιν δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα.
Αυτό ήταν. Το ένα γαϊδούρι άρχιζε να γκαρίζει στο άλλο και επειδή αυτό που γκάριζε δεύτερο ήταν πιο δυνατό αυτό αναπαράχθηκε ταχύτατα.
Και τώρα θα επί κανείς. Πως αντιμετωπίζονται αυτά τα λεγόμενα ελληνιστί «ψεύτικα νέα»;
Μα με τον τρόπο που επέλεξε ο Χίου κ. Μάρκος. Με το γνωστό του επίπεδο, χωρίς να απαντήσει σε κανένα γκάρισμα, έκανε το εξής απλό. Ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως την ομιλία του. Οποιος θέλει μπορεί να την ακούσει και μετά αν θέλει να είναι ενημερωμένος πολίτης και όχι «χάνος» ας ψάξει να βγεί ποιος από όλα αυτά τα γαϊδούρια της δημοσιογραφίας θα ζητήσει συγνώμη από τον Μητροπολίτη, για τις μπούρδες που έγραψε σε βάρος του.

Υ.Γ. Φυσικά και όλα τα δάκτυλα δεν είναι τα ίδια. Μετά τα όσα γράφτηκαν, ο Σκάϊ επικοινώνησε μαζί μου να διασταυρώσει τα αναγραφόμενα. Τους είπα τιακριβώς έγινε και φυσικά δεν έγραφαν τίποτα αφού δεν υπήρχε είδηση.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια