Καφές, τσάι ή νερό; Τι είναι καλύτερο να πίνουμε το πρωί;


Για να νιώθουμε καλύτερα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε σωστά το πρωί.

Ο καθένας μας επιλέγει ένα δικό του αγαπημένο ρόφημα για να ξεκινήσει την ημέρα του, αλλά τελικά ποιο είναι το καλύτερο;

Ποιο είναι το καλύτερο πρωινό ρόφημα

Οι ειδικοί απαντούν κι εάν νομίζεις ότι δίνουν μία μόνο επιλογή, κάνεις λάθος, καθώς κι αυτοί, όπως όλοι, έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν την ημέρα τους με το ρόφημα που τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα, αλλά κι εκείνο που θεωρούν ότι αποτελεί την υγιέστερη επιλογή.

Η ιστοσελίδα mbg ρώτησε μερικούς ειδικούς στη διατροφή, ποιο είναι το καλύτερο ρόφημα για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας κι εκείνοι έδωσαν μια σειρά επιλογών, που μάλλον μας μπέρδεψαν περισσότερο!

Νερό

Το περίμενες, πριν καν ανοίξεις αυτό το άρθρο και να το εδώ είναι. Σύμφωνα με την Alanna Waldron, το νερό είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου, καθώς το βράδυ ο οργανισμός σου αφυδατώνεται κι έτσι το πρωί καλό θα ήταν να πίνεις νερό πριν από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα. Με άλλα λόγια, πρώτα ένα ποτήρι νερό και μετά ο καφές σου.

Μαύρο τσάι με γάλα

Σύμφωνα με την Allison Gross, το μαύρο τσάι με 2% γάλα είναι η ιδανικότερη επιλογή, καθώς το τσάι δεν περιέχει τόση καφεΐνη όση ο καφές, ενώ διαθέτει και περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Ζεστό νερό με λεμόνι

Είναι cliché και ορίστε το συμπεριλάβαμε κι αυτό. Σύμφωνα με την Jessica Cording, το ζεστό νερό με λεμόνι βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, ενώ σου προσφέρει και βιταμίνη C.

Τσάι μέντας

Είναι ίσως το τσάι με την καλύτερη γεύση, αλλά είναι κι αυτό με πολλά οφέλη για την υγεία. Ένα τσάι μέντας το πρωί, θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σου, αλλά και του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Καφές

Πολλές είναι οι έρευνες που αναφέρουν ότι ο καφές δεν είναι η ιδανικότερη επιλογή για το πρωί, αλλά είναι σίγουρα η αγαπημένη όλων. Και για να μην αισθάνεσαι άσχημα, οι ειδικοί προτείνουν να τον πίνεις σκέτο χωρίς γάλα με λίγη κανέλα. Με αυτόν και μόνο αυτόν τον τρόπο, ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Πηγή: ipop.gr