Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο γάμος, το Αφγανιστάν, ο υποψήφιος και ο δημοφιλής καλλιτέχνης


Ο γάμος έγινε επί κρητικού εδάφους και ήταν υπερπαραγωγή! Είχε κάτι από Χόλυγουντ (λάμψη), Μπόλιγουντ (κιτς) και Αφγανιστάν (και οι σφαίρες έπεφταν «ράιτ θρου»). Χιλιάδες οι προσκεκλημένοι. Γυναίκες ντυμένες με μεταξωτές μουσελίνες, σε μία πανδαισία χρωμάτων.

 

Φιδίσιες μπούκλες, πασπαλισμένες με ασημόσκονη, ξεπρόβαλαν από τα κεφάλια τους σε στυλ Μέδουσας. Χρυσάφια και ζαφείρια στόλιζαν τους αναγεννησιακούς  λαιμούς τους.  Ζωντανά δημιουργήματα.

 

Αφροδίτες της Μήλου βουτηγμένες στο …τυρκουάζ. Τα ευτραφή δακτυλάκια των ποδιών τους εκλιπαρούσαν   να αποχαιρετίσουν  το μάταιο τούτο κόσμο, παγιδευμένα ασφυκτικά στα περίτεχνα σχέδια των δυσθεώρητων πέδιλων τους, όμως σαν αληθινές αμαζόνες «δαμάζουν» τα καλντερίμια και στέκονται υπερήφανες στο ύψος των περιστάσεων.

 

Αλλά και οι άνδρες όμως …ΑΝΤΡΕΣ. Οι στενοί συγγενείς και φίλοι ενδεδυμένοι στα μαύρα από την κεφαλή έως τις πατούσες. Οι συμπεθέρες καμαρώνουν από συγκίνηση. «Μωρέ τέτοιος γάμος γράφει ιστορία».

 

Η Αστερόπη, γέννημα-θρέμμα κρητικιά, τα τελευταία χρόνια σπουδάζει στα εξωτερικά. Παρακολουθούσε ασκαρδαμυκτί τα τεκταινόμενα. Τα μαύρα της μαλλιά λιτά και απέριττα. Φυσικό βάψιμο και για την περίσταση ένα συμπαθητικό τοπάκι με μία παντελόνα. Τριτοτέταρτη δηλαδή για τέτοιο event. Και ξαφνικά, σε χρόνο dt το Χόλυγουντ-Μπόλιγουντ παρέδωσαν σκυτάλη στο …Αφγανιστάν.

 

Περισσότεροι από 20 μαυροντυμένοι άνδρες, στοιχισμένοι στην σειρά, αρπάζουν  τα καλάσνικοφ. Ο πατέρας της νύφης σαν σύγχρονος  φον Καραγιάν, με ένα νεύμα,  δίνει το σύνθημα. Μπροστά στα έντρομα μάτια της Αστερόπης ένας ακήρυχτος πόλεμος.

 

Βαρούν οι άνδρες με τα μαύρα και από κάτω ακριβώς ένα τσούρμο κοπέλια μαζεύει τους κάλυκες. Τι έκσταση Θεέ μου. Τα κινητά έχουν πάρει «φωτιά» για την καταγραφή των ανεπανάληπτων στιγμών. Και αφού έχουν πέσει χιλιάδες-χιλιάδες σφαίρες, ο φον Καραγιάν, με ένα νεύμα, δίνει και πάλι το σύνθημα της παύσης του πυρός.

 

Τα χαμόγελα περισσεύουν στο πρόσωπο υποψηφίου πρώτης γραμμής, τον οποίο τον συνδέουν στενοί δεσμοί με την οικογένεια του φον Καραγιάν. Εξίσου-και περισσότερο-καμαρώνει δημοφιλής κρητικός καλλιτέχνης.

 

Να ζήσει το ζευγάρι και να ευτυχήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Εύχομαι όμως  να μην χρειαστεί ποτέ οι ξεχωριστοί προσκεκλημένοι, εκ της ιδιότητας τους, να βγουν να καταδικάσουν δημόσια κάποιο τραγικό συμβάν από τέτοιες σφαίρες. Και ξέρουν το γιατί. Έτσι Αστερόπη;

 

Ευαγγελία Καρεκλάκη

 

Πηγή: patris.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια