Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΜΕΝΣ: Μήνυμα εργατικής Πρωτομαγιάς

Ανακοίνωση τής ΠΟΜΕΝΣ για την Εργατική Πρωτομαγιά: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών χαιρετίζει τον συμβολισμό και την ουσία που εμπεριέχει ο εορτασμός της Εργατικής
Πρωτομαγιάς. Αποτελεί πράξη μνήμης για τους αγώνες των όπου γης εργαζομένων, αλλά και εφαλτήριο για συνέχιση αυτών των αγώνων, αφού δεν παύουν να κονιορτοποιούνται συστηματικά τα δικαιώματά τους, άλλοτε με προφάσεις όπως η ανάγκη προσαρμογής στις επιταγές του οικονομικού συστήματος της παγκοσμιοποίησης και άλλοτε ως δήθεν αναγκαία λήψη δέσμης μέτρων για την προσπέλαση οικονομικών κρίσεων.
Την τελευταία δεκαετία, αμφότερα, χρησιμοποιήθηκαν ως Δούρειος Ίππος στα εργασιακά κεκτημένα της χώρας μας, με σκοπό τι άλλο παρά την απομείωση της εργασιακής ασφάλειας, την μείωση των μισθών, την διάλυση του συνταξιοδοτικού και εν γένει του ασφαλιστικού συστήματος, μεταφέροντας το κόστος από τους εργοδότες στους εργαζόμενους, πάντα ανισομερώς!
Ως προσωπικό το οποίο εργάζεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεχτήκαμε την μεγαλύτερη επίθεση από όλες τις κατηγορίες των μισθωτών στην χώρα μας, κατά τα χρόνια της κρίσης, τα αποτελέσματα τις οποίας γίνονται πάγια. Είδαμε τους μισθούς μας να περιορίζονται άνω του 40%, τις συντάξεις μας να κονιορτοποιούνται σε βάθος χρόνου, τις ασφαλιστικές εισφορές με τεχνάσματα να αυξάνονται (εξαγορά μάχιμης πενταετίας για απόκτηση πληρέστερου συνταξιοδοτικού δικαιώματος), αντισυνταγματική κατάργηση επιδομάτων αδείας και δώρων εορτών, αλλά και τόσα άλλα!
Ακόμα χειρότερα, γίναμε κοινωνοί της αθέμιτης συμπεριφοράς του ΚΚΕ και της Κυβέρνησης να κηδεμονεύσει την θεσμική εκπροσώπηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, με απώτερο σκοπό να περάσει τα παραπάνω αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των λειτουργών των ΕΔ, με όσο το δυνατό μικρότερες αντιδράσεις!
Είδαμε «εκλεκτούς» συνδικαλιστές να χαίρουν προτίμησης, να στηρίζονται νομοθετικά από το ΚΚΕ και μελών της Κυβέρνησης, κάθε φορά που ενώπιον της δικαιοσύνης αποτύγχαναν, Υπουργοί και συνδικαλιστές  να αλληλοπλέκουν ο ένας το εγκώμιο του άλλου την στιγμή που εισάγονταν νόμοι που ισοπέδωναν το ασφαλιστικό των ενστόλων αλλά και το μισθολόγιό τους! Αντί οι θεσμικοί εκπρόσωποι να στέκονται απέναντι στις επιβουλές αυτές ως θεματοφύλακες των δικαίων των στρατιωτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος, φάνηκαν αδύναμοι και άτονοι!
Η ΠΟΜΕΝΣ, σε αντίθετη πλεύση, με ιστορία δύο ετών, πάλεψε και παλεύει για τα δίκαια των στρατιωτικών. Με διαφάνεια και σύμμαχο τον νόμο προωθεί τα συμφέροντα όλων και αναδεικνύει τις συσσωρευμένες χρόνιες παθογένειες. Για την αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη αυτή στάση της απειλήθηκε και κυνηγήθηκε. Δεν θα πτοηθούμε!
Χάσαμε πολλά ως στρατιωτικοί, θα τα αναδείξουμε με σκοπό την αφύπνιση και την ενημέρωση των συναδέλφων μας, με σαφή πρόθεση την διεκδίκηση τους και αποκατάσταση αυτών. Είμαστε ήδη μια Πολιτεία από άποψη μελών! Ενδεικτικό της στήριξης και της προσδοκίας των συναδέλφων από τα όργανά μας! Ευχόμαστε καλούς αγώνες στα ακηδεμόνευτα θεσμικά κινήματα και καλούμε όλους τους συνάδελφους και τις Ενώσεις σε συσπείρωση.
«Η ισχύς εν τη ενώσει».
Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!
             
   Για την Εκτελεστική Γραμματεία
                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
                            Επγός (ΥΔΚ)
                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
                           Λγος (ΠΖ)





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια