Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Τρομοκρατία και τραγικές παρατυπίες στις εκλογές της Ένωσης Δυτικής Αττικής

Με τον πιο έντονο τρόπο καταγγέλλουμε στους συναδέλφους όσα συμβαίνουν στις εκλογές για τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Δυτικής Αττικής, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τις 27/5. Αντί όλη η
διαδικασία να είναι διοργανωμένη όπως προβλέπεται και να μην υπάρχει ούτε δείγμα διαβλητότητας, η πραγματική εικόνα διαφέρει εντελώς με τα προβλεπόμενα. Σε σχεδόν όλα τα εκλογικά κέντρα παρουσιάζονται τραγικές και προκλητικές παρατυπίες και παραλείψεις με ευθύνη του Δ.Σ., καθώς και τραμπούκικες συμπεριφορές από κάποια μέλη της παράταξης που μέχρι πρότινος απάρτιζαν το Δ.Σ. του Σωματείου ή ήταν αντιπρόσωποι έχοντας κατέβει με την γνωστή παράταξή.
Στο Α’ Αστυνομικό τμήμα Περιστερίου, όπου η κάλπη βρίσκεται μέσα στα γραφεία της Ένωσης, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης μεθοδεύει τη διαδικασία μέχρι τη μετάβαση στην κάλπη, δίνει έτοιμα στους ψηφοφόρους στο χέρι τα δικά του ψηφοδέλτια ή τους υποδεικνύει το ψηφοδέλτιο της δικής του παράταξης και γενικά η συμπεριφορά του είναι πιεστική προς αυτούς που δεν επιλέγουν εμφανώς τη δική του παράταξη. Ο «συνάδελφος» αυτός δεν δίστασε να καλέσει τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του τμήματος για να συλληφθούμε, επειδή πιο πριν αντιδράσαμε για τις παρατυπίες της διαδικασίας! Δεν δίστασε να μας κλείσει την πόρτα στη μούρη, να μας διώξει και να μας απειλήσει χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα! Εξακολουθεί να νομίζει την Ένωση τσιφλίκι του!
Ομοίως και γνωστός αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ από τη Δυτική Αττική που κατεβαίνει δήθεν επικεφαλής σε δική του παράταξη (προερχόμενος από τους κόλπους της… γνωστής παράταξης) μας απείλησε με μηνύσεις κι αγωγές επειδή υποδεικνύαμε στους συναδέλφους που έρχονταν να ψηφίσουν με τον δημοκρατικό, ορθό και προβλεπόμενο τρόπο λαμβάνοντας ψηφοδέλτια από όλους τους συνδυασμούς κι όχι πασάροντας πιεστικά συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο όπως τους υποδείκνυε ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος. Μάλλον κάτι φοβούνται για να αντιδρούν έτσι εναντίον μας..
Επίσης η κάλπη στο Α’ Περιστέρι μετά τη λήξη της διαδικασίας παρατύπως σφραγίζεται με αυτοκόλλητη ταινία κι όχι με βουλοκέρι (!) ενώ φυλάσσεται μέσα στην αίθουσα της Ένωσης που πρόσβαση έχει μόνο η μέχρι πρότινος επικεφαλής παράταξη.
Στη Σχολή αξιωματικών καταγγέλθηκε ότι δεν υπήρχε καν παραβάν ενώ μέσα στον χώρο που λάμβανε χώρα η διαδικασία γίναμε μάρτυρες μίας παρανοϊκής κατάστασης, όπου βρίσκονταν μέσα για να ψηφίσουν τουλάχιστον 25 άτομα. Τα προσυμπληρωμένα ψηφοδέλτια δίναν και παίρναν και γενικά κάθε ίχνος τυπικότητας έμοιαζε φαντασία.
Επίσης σε κάθε εκλογικό τμήμα τα ψηφοδέλτια της γνωστής παράταξης είναι τριπλάσια και τετραπλάσια σε σχέση με τα αντίστοιχα των αντίπαλων παρατάξεων.
Είναι υποκριτικό, εξευτελιστικό κι αντισυναδελφικό αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως «αλληλέγγυοι και δίπλα σε όποιον συνάδελφο χρειάστηκε την βοήθεια της Ένωσης», να έχουν δείξει επί τρία χρόνια αδράνεια, αναλγησία και τεμπελιά και να ζητούν στήριξη. Είναι τραγελαφικό να επιμένουν για της δράσεις τους την ώρα που, όλοι ξέρουν ότι καθ’ όλη τη θητεία τους δεν άλλαξε τίποτα. Δεν ξεχνάμε ότι αρνήθηκαν να μας στηρίξουν όταν ο συνάδελφός μας και μέλος της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών ΖΕΪΝΟΣ Σόλων δέχθηκε πειθαρχική δίωξη επειδή προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερους εργασιακούς όρους για τον τομέα που υπηρετεί. Δεν ξεχνάμε ότι αν και υπηρετούμε στον ίσως πιο δύκολο τομέα της Αττικής, αυτοί δεν χρησιμοποίησαν ποτέ αυτό ως μοχλό πίεσης για να καλυτερέψει η εργασιακή μας καθημερινότητα. Δεν ξεχνάμε τα διπλά βραδινά, τα κομμένα ρεπό, τα σάπια αυτοκίνητα, το δυσλειτουργικό ασυρματικό δίκτυο, τις κατά κόρον αποσπάσεις για ενίσχυση άλλων τομέων και πολλά άλλα.
Συνάδελφε, γύρισέ τους την πλάτη. Ξέρεις ποιοι είναι. Έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ΔΡΟΜΟΣ, τι σημαίνει ΒΡΑΔΙΝΟ. Διεκδίκησε καλύτερες συνθήκες γιατί το αξίζεις. Ψήφισε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ η οποία κατεβαίνει στο κοινό ψηφοδέλτιο ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τη Δ.Ε.Κ.Α.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια