Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος κοροϊδεύει την κ. Γεροβασίλη; Η πυροσβεστική ή η γ.γ. πολιτικής προστασίας


Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας σειράς σπασμωδικών κινήσεων από πλευράς υπουργείου δημόσιας τάξης, προκειμένου μετά το debate  των υποψήφιων περιεφεριαρχών και τις
τραγικά δραματικές αποκαλύψεις για το Μάτι, είδαμε να βγαίνουν άρον άρον στην επιφάνεια επίπλαστα σχέδια προς διαβούλευση για την αναδιοργάνωση του αντιπυρικού οργανωτικού επιτελείου, μέχρι και ... μνημόνιο συνεργασίας με την δασική υπηρεσία.

Που όμως βρίσκεται η φενάκη και η εξαπάτηση της κ. υπουργού με οιονεί οραματικού χαρακτήρα αναδιαμορφωτικές εμπνεύσεις ώστε να λειτουργήσει μέσα σε οργανωτικό και επιχειρησιακό πλαίσιο ο κρατικός μηχανισμός; Παρακάπτουμε το γεγονός ότι το σχέδιο μπήκε σε διαβούλευση αμέσως μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και προς επίρρωση παραθέτουμε στο τέλος σχετικό σχόλιο του κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση.

Το bloko.gr  στις επόμενες ημέρες θ' αποδείξει και θ' αναδείξει όλα εκείνα τα σημεία που συνιστούν τρικυμία και τραγέλαφο. Και σε ότι αφορά στο σχέδιο και σε ότι αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δύο ... κρατικών οντοτήτων. Από πού έχει αντιγραφεί και μάλιστα κακοαντιγραφεί το σχέδιο, ποια η σχέση με το πολυδιαφημισμένο πόρισμα της επιτροπής Γκολντάμερ και γιατί είναι ... παράνομη αυτού του είδους η συνεργασία πυροσβεστικής και δασικής με βάσει σχετικό νόμο που ουδέποτε εφαρμόστηκε επί ημερών διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Δυστυχώς, σε όλες τις εξεταζόμενες περιπτώσεις δεν προκύπτει ουσία αλλά μακιαβελική σκοπιμότητα και από το ακροτελεύτιο συμπέρασμα ανακύπτει η ευχή- προσευχή, ο Θεός να βάλει το χέρι του.


Σας παραθέτουμε τον εύστοχο σχολασμό στις 2 Μαΐου 2019, 17:51 | από τον κ. Ανδριανό Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α. ο οποίος επισημαίνει στη διαβούλευση:

"Κυρία Υπουργέ,δεν είναι κατ΄ αρχήν ο κατάλληλος χρόνος, αφού ξεκίνησε ήδη η νέα αντιπυρική περίοδος, να προχωρήσει το προτεινόμενο θεσμικό και νομοθετικό αυτό πλαίσιο. Ως προς την ουσία δε αυτού, επισημαίνω ότι μόνον προβλήματα θα επιφέρει κατά την εφαρμογή και λειτουργία του το προτεινόμενο νομοσχέδιο παρά θα επιλύσει λάθη και παραλείψεις προηγούμενων ετών. Εκτιμώ ότι η εσπευσμένη προώθησή του έρχεται, ως <>, για τις ευθύνες του θανάτου των (102) συνανθρώπων μας. Δεν έφταιξε το ισχύον νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο αλλά η διάλυση και ανικανότητα γενικά του μηχανισμού πολιτικής προστασίας δια των αρμοδίων οργάνων, υπηρεσιών και αρχών και ειδικότερα του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. Το ισχύον σήμερα αντίστοιχο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας προβλέπει και καλύπτει τα πάντα και δεν χρήζει αντικατάστασης, αλλά μόνον πιστή τήρηση και εφαρμογή του από τις εμπλεκόμενες δυνάμεις και τις αρμόδιες αρχές και όργανα πολιτικής προστασίας".



του Γιώργου Καραϊβάζ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια