Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξιχνίαση υπόθεσης με όρους μαφίας από αστυνομικούς στην Κρήτη και συγκάλυψη από τα πάνω;


Η υπόθεση χρονολογείται στο όχι και τόσο μακρινό 2016, με σκηνή του ... αστυνομικού δράματος στη Βιάννο του νομού Ηρακλείου. Προηγείται η διάρρηξη και κλοπή σε
κατοικία αστυνομικού.

Στο πλαίσιο της ψευδεπίγραφης συναδελφικής αλληλεγγύης συγκροτείται ομάδα κουκουλοφόρων αστυνομικών και πραγματοποιούν επιχείρηση απαγωγής μέσα από το σπίτι του, ενός σεσημασμένου νεαρού διαρρήκτη της περιοχής, ο οποίος έχει το παρατσούκλι ενός διάσημου κακοποιού το άστρο του οποίου έλαμψε κυρίως τις δεκαετίες του 80 και του 90.

Το ίδιο επαναλαμβάνεται και στο σπίτι ενός άλλου γνώριμου στις αρχές διαρρήκτη, με στόχο, την αποκάλυψη του ατόμου που παραβίασε την κατοικία του αστυνομικού και την ανεύρεση των κλοπιμαίων.

Μόνο που σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η σύζυγος του πρώτου μικροκακοποιού καταγγέλλει στην αστυνομία την αρπαγή του άνδρα της, χωρίς φυσικά να γνωρίζει ότι οι δράστες που έδρασαν με όρους μαφίας είναι αστυνομικοί. Μόλις λαμβάνονται οι πρώτες καταθέσεις και αρχίζει να ξεθολώνει το τοπίο και να διαφαίνονται στην άκρη της έρευνας τα πηλήκια, οι καταθέσεις και ο φάκελος εξαφανίστηκαν. Εξαφανίστηκαν, αλλά ... δεν καταστράφηκαν.

Το ερώτημα είναι με ποιου την εντολή έγινε η συγκάλυψη; Ποιος μπορούσε να χειραγωγήσει μια τόσο κρίσιμη για το γόητρο και το κύρος της αστυνομίας υπόθεση; Και επειδή δεν μας αρέσει να κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, το ερώτημα απευθύνεται στο σημερινό επιτελάρχη της ΕΛΑΣ και σχετίζεται με το εάν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη του, με μια μικρή επισήμανση. Τα στοιχεία της υπόθεσης μπορεί να εξαφανίστηκαν, αλλά δεν καταστράφηκαν.

Αναμένουμε...



του Γιώργου Καραϊβάζ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια