Πέντε περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας ενώ κοιμόμαστεΈχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να συμβαίνει στο σώμα, τις αισθήσεις ή το μυαλό σας, ενώ κοιμάστε;

Σκοπός του ύπνου είναι να ξεκουράζεται ο εγκέφαλος και το σώμα και να ανακτάται ενέργεια για την επόμενη μέρα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ύπνου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει άβολες και ανήσυχες καταστάσεις, όπως η παράλυση ή η αίσθηση ότι πέφτουν.

Αναλυτικά:

1. Αίσθηση ότι πέφτετε

Είναι γνωστό ως υπναγωγικός/υπνικός σπασμός και τείνει να συμβαίνει λίγο πριν να κοιμηθείτε. Συνήθως όταν ονειρεύεστε, το σώμα σας παραλύει, αλλά μερικές φορές μπορεί να αρχίσετε να ονειρεύεστε πριν το σώμα σας να είναι «εκτός λειτουργίας».

2. Υπνική Παράλυση

Μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και είναι εντελώς τρομακτικό. Ουσιαστικά, είναι το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει με τους υπναγωγικούς σπασμούς, όπου το μυαλό σας ξυπνάει πριν η παράλυση που συνοδεύει το βαθύ ύπνο, φύγει.

3. Υπνοβασία

Οι περισσότερες συμπεριφορές που σχετίζονται με τον ύπνο είναι αβλαβείς. Αλλά η υπνοβασία μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο ζήτημα, δεδομένου ότι μπορείτε να φύγετε από το χώρο σας, να περπατήσετε και ίσως χτυπήσετε ή ακόμα και να πιάσετε τιμόνι.

4. Ομιλία στον ύπνο

Περίπου το 5% των ενηλίκων μιλούν στον ύπνο τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής. Οι περισσότερες συζητήσεις διαρκούν μόνο περίπου 30 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Συχνά συμβαίνει μέσα στην πρώτη ώρα ή δύο ώρες ύπνου όταν το σώμα σας εισέρχεται σε βαθιές φάσεις ύπνου, αλλά υπάρχει ακόμα αρκετή μυϊκή δύναμη για να παράγετε ήχους ή κινήσεις που μπορεί να συνοδεύουν τα όνειρα.

5. Επαναλαμβανόμενα όνειρα

Το όνειρο είναι ένας τρόπος για τον εγκέφαλό σας να ταξινομήσει τα πράγματα που χρειάζεται για να τα επανεκτιμήσει και να τα επεξεργαστεί πριν μπορέσει να τα καταγράψει ως αναμνήσεις. Επαναλαμβανόμενα όνειρα μπορεί να συμβούν εξαιτίας ανεπίλυτων ψυχολογικών ζητημάτων που ο εγκέφαλός σας προσπαθεί να λύσει.

Πηγή: newmoney.gr