Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προεκλογικά - του Κωνσταντίνου Τζέκη

Πλησίασαν οι εκλογές. Οι μέρες τρέχουν γοργά και το θερμόμετρο διαρκώς ανεβαίνει. Όλοι μετρούν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις των ψηφοφόρων. Οι τελευταίοι
εκδικούμενοι, υπόσχονται σε όλους την ψήφο τους, αλλά στο τέλος θα προτιμήσουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο ή προς το συμφέρον τους.
Μόνο που υπάρχει μια μερίδα ψηφοφόρων που στέκονται αναποφάσιστοι περιμένοντας από τους υποψήφιους να ακούσουν ένα πρόγραμμα.
Κύριοι που ζητάτε την ψήφο, ένα πρόγραμμα ζητάμε για να σας τιμήσουμε με την ψήφο μας. Όχι άπιαστα πουλιά, αλλά ένα βατό, χειροπιαστό, υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Που να έχει προοπτική βιωσιμότητας,  να είναι στα μέτρα των δυνατοτήτων του Δήμου και πραγματοποιήσιμο. Τίποτα παραπάνω.
Όσο όμως και να ψάχνουμε, βρίσκουμε σκόρπιες ιδέες  ατάκτως ριγμένες, σαν μπάζα παλιάς κατεδαφισμένης οικοδομής.
Επειδή  εμείς οι ψηφοφόροι δεν βγήκαμε από παρθενογένεση, περιμένουμε από τους υποψήφιους πέντε πράγματα.
Πρώτον πρόταση για την ανεργία και τις δυνατότητες ανάπτυξης προγραμμάτων απορρόφησης εργατικού δυναμικού.
Δεύτερον η καθαρότητα και η εμφάνιση της πόλης. Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων και εκμετάλλευσης των σκουπιδιών, καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, των οικοπέδων και η καλαισθησία των κτιρίων και των ζωνών εμφάνισης. Ουσιαστικά την σύνταξη κανονισμού ευταξίας και ευκοσμίας της πόλης.
Τρίτον η διαχείριση των πεζοδρόμων με τη σύνταξη κανονισμών χρήσης τους, των  χώρων αναπήρων, της στάθμευσης  και των χώρων ψυχαγωγίας. Πάρκα για παιδιά με έξυπνα παιχνίδια και δημιουργικά, σεβασμός στους πεζούς και προτεραιότητα στους ανήμπορούς και τους ΑμεΑ.
Τέταρτον το κυκλοφοριακό. Οι πόλεις θα πρέπει να σεβαστούν με σειρά προτεραιότητας, πρώτα τους ανήμπορους και τα παιδιά, δεύτερον τους πεζούς  και τελευταία τα αυτοκίνητα. Σαφώς και δεν πρέπει να κουβαλά ο καθένας μας το αυτοκίνητο σαν το καβούκι της χελώνας και να έχουμε την απαίτηση να βρίσκουμε χώρο να το παρκάρουμε όπου θέλουμε, όποια στιγμή θέλουμε και για όσο χρόνο θέλουμε. Όμως η στάθμευση είναι απαραίτητο κομμάτι της κυκλοφορίας. Εκεί περιμένουμε τις προτάσεις σας
Πέμπτον τα αδέσποτα. Όλοι λένε ότι αγαπούν να αδέσποτα, αλλά κανένας Δήμος δεν έλυσε το πρόβλημα αυτό.  Ημίμετρα, χωρίς χώρους φιλοξενίας, πεινασμένα, άρρωστα, σε σχηματισμούς αγέλης, δημιουργούν προϋποθέσεις φόβου για τους περαστικούς.
Έκτον η παροχή βοήθειας στους άπορους. Φαρμακεία, ιατρεία, νοσηλεία, εμβολιασμός, σίτιση, μόρφωση, ψυχαγωγία των αδύναμων και άστεγων  ημεδαπών, αλλά και αλλοδαπών.
Έβδομο, μια πρόταση για ένα έργο, μια ιδέα, μια πρόταση που να είναι διαχρονική και να είναι διαχρονική και ωφέλιμη.
Μπορεί να υπάρχουν και άλλα σπουδαία για κάθε Δήμο χωριστά που θα μπορούσε να μπούνε στο τραπέζι των προτάσεων, ανάλογα με την περιοχή και τις ανάγκες.
Έτσι λοιπόν με στείρα και χωρίς προοπτική οι περισσότεροι υποψήφιοι θα περιμένουν τη ψήφο μας. Να γνωρίζετε όπως ότι στην εύφορη κοιλάδα των υποσχέσεων, όσοι περίμεναν, πέθαναν από την πείνα.
Στην περίπτωσή μας, έμεινα στο περιθώριο.

 Την επόμενη τετραετία, αν είμαστε καλά θα σας ψηφίσουμε!!!

Κωνσταντίνος Τζέκης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια