Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηλεία: Ομηρία οδηγού ΚΤΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μαχαίρι απειλούσε αλλοδαπός, οδηγό λεωφορείου του ΚΤΕΛ στην περιοχή της Ζαχάρως.  
Ο οδηγός, διατήρησε την ψυχραιμία του και σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive. gr κατάφερε
να στάθμευσει το όχημα στην άκρη του δρόμου, αφού στο ενδιάμεσο είχαν ενημερωθεί και οι αστυνομικές αρχές.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να μπουν στο λεωφορείο και να ακινητοποιήσουν τον δράστη, σώζοντας τη ζωή του οδηγού του λεωφορείου.
Νεότερη ενημέρωση
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ μας, το λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς Κρέστενα και Ζαχάρω είχε αρκετούς επιβάτες.
Ο αλλοδαπός με την απειλή μαχαιριού ανάγκασε τον οδηγό να σταματήσει το λεωφορείο στο Αγρίδι, επί της εθνικής οδού Πύργου Κυπαρισσίας και στη συνέχεια άδειο από επιβάτες πλέον, συνέχισε το λεωφορείο την πορεία προς την Ζαχάρω.
Οι επιβάτες ενημέρωσαν την αστυνομία για το τι είχε συμβεί και άμεσα ξεκίνησαν δυνάμεις από την Ζάχαρω, την Κρέστενα και τον Πύργο προκειμένου να απελευθερώσουν και να σώσουν τον οδηγό του ΚΤΕΛ από την ομηρία.
Ο οδηγός στη διάρκεια της διαδρομής και φτάνοντας στη Ζαχάρω αντιλήφθηκε τα σήματα των αστυνομικών που ακολουθούσαν με τα οχήματα, σταμάτησε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και εκεί άνοιξε τις πόρτες του λεωφορείου αιφνίδια με αποτέλεσμα να μπουν οι αστυνομικοί άμεσα και να ακινητοποιήσουν τον δράστη.
Νεότερη ενημέρωση
Ο δράστης τελικά είναι ΡΟΜΑ, παλιός γνώριμος των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο δράστης είχε πρωταγωνιστήσει νωρίτερα σε επεισόδιο στο Επιτάλιο. Την ώρα που περνούσε το λεωφορείο για το δρομολόγιο, αυτός έκανε σήμα στον οδηγό και μπήκε μέσα. Ο οδηγός τον πέρασε για αλλοδαπό υπήκοο Μπαγκλαντές, που σύμφωνα με δηλώσεις του στο ilialive.gr του έβαλε το μαχαίρι στο κεφάλι και τον απείλησε. Του ζήτησε να τον οδηγήσει στην Καλαμάτα και λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω ανάγκασε τους επιβάτες να κατέβουν.
Αμέσως μόλις ενημερώθηκε η Αστυνομία ακολούθησε έξω από τη Ζαχάρω το λεωφορείο, κάνοντας σινιάλα διακριτικά στον οδηγό. Αυτός κατάλαβε ότι έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα να γίνει επιχείρηση και προφασίστηκε πως έπρεπε να εφοδιαστεί με καύσιμα για να φτάσουν στην Καλαμάτα.
Σταματώντας μέσα στη Ζαχάρω σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ο δράστης ζήτησε από τον οδηγό να ζητήσει από τον πρατηριούχο να βάλει καύσιμα και να του δώσει ότι χρήματα είχε στο ταμείο του.
Τότε ανοίγοντας την πόρτα ο οδηγός, εισέβαλαν οι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν το δράστη και έτσι η ομηρία έλαβε τέλος.
Δείτε το video του ilialive.gr με τις δηλώσεις του οδηγού του ΚΤΕΛ Θανάση Βάλαρη που προσπάθησε με μεγάλη ψυχραιμία να αντιμετωπίσει το περιστατικό:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια