Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ


Η συνάντηση έγινε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας
Επίσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε σήμερα μετά από αίτημά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ όπου συνομίλησε με τα Προεδρεία της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Αθήνας, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά καθώς και τους υποψήφιους συναδέλφους μας, αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας κ. Θεόδωρο ΠΕΛΕΚΗ (υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο), κ. Βασίλειο ΒΑΣΙΛΑΚΗ (υποψήφιο Κοινοτικό Σύμβουλο 3ης Δημοτικής Κοινότητας) και τον οικονομολόγο κ. Αθανάσιο ΠΗΛΙΟΥΝΗ (υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο) με το συνδυασμό ¨ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ¨.

 

Από την πλευρά μας τον ενημερώσαμε για τα οξυμένα προβλήματα και τους κινδύνους  που αντιμετωπίζει ο Αστυνομικός όταν επιχειρεί ακόμα και στην καρδιά της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους και ζητήσαμε να σταθεί αρωγός στον αγώνα μας ώστε να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις που αφενός μεν θα προστατεύουν πραγματικά τον αστυνομικό αφετέρου δε, θα αποθαρρύνουν κάθε επίδοξο υπονομευτή της νομιμότητας (κατάργηση ασύλου, ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση με μολότοφ, συνέργειες με δημοτική αστυνομία, υποδομές πρόνοιας κλπ). Η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους πρέπει να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει με ποικίλες δράσεις, πέραν των αστυνομικών παρεμβάσεων, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες πόλεις που «αντιγράφουν» τις παθογένειές της, δημιουργώντας «άβατα» και σκοτεινές ζώνες εγκληματικότητας και ανομίας.

 

Με έμφαση τέθηκε επίσης το διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας για την ονοματοδοσία της οδού Πορφύρα στα Κάτω Πατήσια, σε οδό Νεκτάριου Σάββα, τιμώντας εμπράκτως τη μνήμη του δολοφονημένου συναδέλφου μας από την τρομοκρατική οργάνωση 17Νοέμβρη, αλλά και η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας παιδικών σταθμών, αποκλειστικά για τα παιδιά αστυνομικών.

 

Τονίστηκε, τέλος, ότι για να υπάρξει πρόοδος και επίλυση προβλημάτων πρέπει να εμπεδωθεί κλίμα συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Δημοτικής Αρχής, δεδομένου ότι τα προβλήματα ασφαλείας αντιμετωπίζονται με διάλογο και με συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες μπορούν να προταθούν από τους πλέον αρμόδιους, από αυτούς δηλαδή που καλούνται και να τις εφαρμόσουν. Γι’ αυτό και η Ομοσπονδία, στηρίζει και τις υποψηφιότητες αστυνομικών τόσο στις δημοτικές όσο και στις περιφερειακές εκλογές.

 

Ο κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ευχαρίστησε για την ενημέρωση, τον προβληματισμό και τις προτάσεις που τέθηκαν και τόνισε από την πλευρά του ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απλός αστυνομικός, την επικινδυνότητα της εργασίας μας αλλά και το μέγεθος της ευθύνης εκείνων που δεν διαθέτουν την πολιτική βούληση για τη θωράκιση της αστυνομίας. Τόνισε επίσης ότι θα εργαστεί ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συνθήκες που θα απελευθερώνουν την αστυνομία από τα δεσμά που την εμποδίζουν σήμερα να κάνει τη δουλειά της, διότι όπως τόνισε δεν υπάρχει δεξιά ή αριστερή αστυνομία αλλά μια αστυνομία που οφείλει να εφαρμόζει το νόμο αδιακρίτως για όλους, χωρίς φοβίες και κάθε είδους παρεμβάσεις.

 

Για τα συγκεκριμένα αιτήματα που τέθηκαν, συμμερίστηκε την αγωνία μας και δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα σταθεί αρωγός, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και στη στήριξη του Έλληνα αστυνομικού, που τόσο πολύ την έχει ανάγκη στις μέρες μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια