Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την Παρασκευή ο Λοβέρδος στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στην υπόθεση της Νovartis με τον Ανδρέα Λοβέρδο να καλείται από την Εισαγγελία Διαφθοράς ως ύποπτος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, την Παρασκευή το
πρωί.
Λίγες ημέρες μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Βουλή  για την άρση της ασυλίας του ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος καλείται από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να δώσει τις έγγραφες εξηγήσεις του για το αδίκημα της δωροδοκίας στο μεγάλο σκάνδαλο της Νovartis.
Είχε προηγηθεί το αίτημα άρσης της ασυλίας του πρώην υπουργού από την εισαγγελική λειτουργό για να του αποσταλεί στη συνέχεια η κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου.  Στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό περιγραφόταν η πράξη της δωροδοκίας για την οποία ο πρώην υπουργός καλείται σε αυτό το δικονομικό στάδιο να δώσει εξηγήσεις.
Μετά την παροχή εξηγήσεων θα αποφασιστεί εάν ασκηθεί τελικά σε βάρος του ποινική δίωξη. Πιθανότατα πάντως αναμένεται την Παρασκευή, ο κ. Λοβέρδος να ζητήσει πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει.
Παράλληλα, στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία για τον πρώην Υπουργό Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων.
Σύμφωνα με  πληροφορίες είναι θέμα χρόνου η αποστολή της κλήσης στον κ. Σαλμά για εξηγήσεις στην υπόθεση των  υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις που φέρεται να ζημίωσε  χιλιάδες ευρώ τον ΕΟΠΥΥ. Υπολογίζεται πως από το καλοκαίρι (Ιούλιο του 2015) έως και το τέλος Αυγούστου του 2016 πληρώθηκαν 554.458 ευρώ για παραστατικά, πολλά από τα οποία κατά την έρευνα δεν ήταν νομότυπα. Συνολικά ελέγχθηκαν περί τα 543 παραπεμπτικά προς τον ΕΟΠΥΥ τα οποία είτε ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ή δεν είχαν σφραγίδα από τον πάροχο υγείας.

https://www.zougla.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια