Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η συγκλονιστική δήλωση του Γιάννη Μουζάλα


Διαβάζουμε στο λιτό αλλά ουσιαστικό φυλλάδιο του Γιάννη Μουζάλα μεταξύ άλλων την συγκλονιστική του δήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα: «τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα έχω
γνωρίσει στο γραφείο. Τα έχω γνωρίσει στις χώρες όπου καταπατώνται. Και τα υπερασπίζομαι όλη μου τη ζωή. Κάποιος μπορεί να κάνει έναν σχεδιασμό γραφείου και να κάθεται το βράδυ να τον θαυμάζει, ας πάει όμως να τον εφαρμόσει στο Αφγανιστάν με τις βόμβες να πέφτουν δίπλα του»
Για την ανωτέρω δήλωση ελπίζουμε να καταλάβουν όλοι όσοι νομίζουν ότι σχεδιάζουν ότι κι αν σχεδιάζουν πως το μήνυμα είναι σαφές:  η πραγματική αλήθεια είναι άβολη απαιτεί ρεαλισμό και επιχειρησιακή πραγματική εμπειρία.
Είναι γνωστό πως ο Γιάννης Μουζάλας είναι ο μόνος ευρωπαίος πολιτικός –υπουργός με επιχειρησιακή εμπειρία στο προσφυγικό. Από τον Αύγουστο του 2015, μέχρι τον Μάρτιο του 2018 διαχειρίστηκε από την θέση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής την μεγαλύτερη προσφυγική- μεταναστευτική κρίση στον δυτικό κόσμο μετά την λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Πήρε μέρος σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Ασία, στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή, ως γιατρός και ως παρατηρητής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία, Ουγκάντα, Ισραήλ, Αϊτή, Σρι Λάνκα, Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, Κομπάνι).

Η τελευταία του αποστολή, προτού διοριστεί Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήταν στον πόλεμο στο Κομπάνι (Συρία). Τον Δεκέμβριο του 2018, συμμετείχε σε νέα αποστολή στον πόλεμο στην Βόρεια Συρία. Μετά τις αποστολές στην Σομαλία και το Αφγανιστάν, συνδιοργάνωσε μία καμπάνια στην Ελλάδα ενάντια στον γενετικό ακρωτηριασμό. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια