Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα χάσετε περισσότερα κιλά με την άσκηση;



Οι επιπλέον μερίδες που καταναλώνει κάποιος, αν δεν καούν, γίνονται λίπος.

Κάθε φορά που καταναλώνει κάποιος 3.500 θερμίδες και δεν τις καίει μετατρέπονται σε μισό κιλό λίπους. Είναι πολύ εύκολο να κερδίσει κάποιος λίπος, αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγεί από αυτό.

Πώς να χάσετε βάρος μετά την πρόσληψη κιλών

Ένας πολύ καλός τρόπος, που θα βοηθήσει και την υγεία μας, είναι η άσκηση. Από το πόσα κιλά θέλετε να χάσετε, εξαρτάται και ο χρόνος που θα χρειαστεί. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είστε σταθεροί και αφοσιωμένοι στην άσκηση και τη διατροφή, καθώς ο συνδυασμός δίαιτας και άσκησης είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος να χάσετε βάρος.

Πιθανόν έχετε ακούσει ότι για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να ασκείστε στη ζώνη καύσης λίπους που είναι περίπου 60%-70% της Μέγιστης Καρδιακής Συχνότητας (220 μείον ηλικία).

Καθώς αυξάνετε την ένταση της άσκησης, θα χρησιμοποιείτε περισσότερους υδατάνθρακες ως καύσιμο. Καθώς χρησιμοποιείτε περισσότερο λίπος ως καύσιμο, όταν ασκείστε με χαμηλότερη ένταση, είναι πιο πιθανό να καίτε περισσότερο λίπος σε αυτήν την ένταση, αλλά θα έπρεπε να ασκηθείτε για πολύ περισσότερο χρόνο.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε λίπος ως καύσιμο για να το κάψετε από το σώμα. Το πιο σημαντικό είναι να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που λαμβάνετε.


Ώρα της ημέρας

Η ώρα της ημέρας που ασκείστε, επίσης, μπορεί ενδεχομένως να έχει επίδραση στο κάψιμο λίπους. Άρθρο εστίασε στην οξείδωση του λίπους των παχύσαρκων και φυσιολογικού βάρους ανδρών το πρωί και το βράδυ. Η έρευνα ανακάλυψε ότι ποσοστά οξείδωσης του λίπους για τις δύο ομάδες σε όλες τις εντάσεις ήταν μεγαλύτερα το βράδυ.

Μετά το κάψιμο

Έρευνα εστίασε στο τι επίδραση έχει στο epoc η ένταση και διάρκεια. Το epoc είναι απλά ο τρόπος που το σώμα σας απενεργοποιείται μετά την άσκηση. Για να καταστεί ευκολότερη η κατανόηση του EPOC, ο ειδικός Πιτ Μακ Καλ συγκρίνει το ανθρώπινο σώμα με ένα αυτοκίνητο: «Αν διανύσετε μια μεγάλη απόσταση με το αυτοκίνητό σας και στη συνέχεια το σβήσετε, δεν θα κρυώσει αυτόματα. Θα εξακολουθήσει να είναι ζεστό για αρκετή ώρα. Κάπως έτσι λειτουργεί και το ανθρώπινο σώμα».

Η έρευνα, λοιπόν, ανακάλυψε ότι καθώς η ένταση αυξανόταν, το epoc επίσης αυξανόταν. Αν και δεν συμβάλλει πολύ στο συνολικό κάψιμο θερμίδων, η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι η ποσότητα επιπλέον θερμίδων που καίγεται σε ένα διάστημα κάνει τη διαφορά. Η άσκηση με μεγαλύτερη ένταση θα οδηγήσει το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες μετά την άσκηση.

Διαλειμματική άσκηση

Μπορεί να κάψει πολλές θερμίδες σε μικρότερο χρόνο. Εναλλάσσει υψηλής έντασης δραστηριότητα με χαμηλής έως μέτριας. Αν περπατάτε, μπορείτε να αλλάξετε το περπάτημα με διαλείμματα τρεξίματος. Κάνοντας αυτό, ο παλμός σας διατηρείται υψηλότερα κατά την άσκηση έναντι της άσκησης με σταθερή ένταση. Αποτέλεσμα είναι να καίγεται υψηλότερη ποσότητα θερμίδων που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Άρθρο εξέτασε πόσο αποτελεσματική ήταν η διαλειμματική άσκηση στην καρδιαγγειακή φόρμα, τη λιπώδη μάζα και τα λιπίδια σε υπέρβαρους και παχύσαρκους. Ανακάλυψε ότι η διαλειμματική άσκηση είχε πτώση στη λιπώδη μάζα δείχνοντας ότι μπορεί ενδεχομένως να είναι πιο αποτελεσματική από τη συνεχή στην προαγωγή της απώλειας βάρους.

Ενσωματώστε την άσκηση ενδυνάμωσης

Οι μύες καίνε 7-10 θερμίδες ανά μισό κιλό την ημέρα και το λίπος 2-3. Αν και δεν είναι σημαντική ποσότητα, θα αθροιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Προσθέτοντας άσκηση ενδυνάμωσης στο πρόγραμμά σας, θα μπορέσετε να χτίσετε μυς και να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Όταν ασκείστε,  χρησιμοποιείτε λίπος και υδατάνθρακες ως καύσιμα. Η άσκηση σε χαμηλότερη ένταση φάνηκε να οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια λίπους, επειδή καθώς αυξάνεται η ένταση, χρησιμοποιείται μεγαλύτερη ποσότητα υδατανθράκων για ενέργεια.

Επομένως…

Με βάση τα παραπάνω, για να κάψετε περισσότερο λίπος όταν ασκείστε, θα πρέπει να κάνετε χαμηλής έως μέτριας έντασης άσκηση για μακρύ διάστημα. Ωστόσο, η άσκηση με υψηλότερη ένταση ή η διαλειμματική πρόκειται να οδηγήσει σε κάψιμο περισσότερων θερμίδων.

Ειδικοί συνιστούν τη διαλειμματική άσκηση, καθώς θα κάψει περισσότερες θερμίδες σε μικρότερο χρόνο και θα οδηγήσει σε καύση περισσότερων θερμίδων μετά την άσκηση. Προσθέστε επίσης ασκήσεις ενδυνάμωσης ως μέρος του προγράμματός σας για να χτίσετε περισσότερους μυς, που θα οδηγήσει επίσης σε μεγαλύτερη καύση θερμίδων. Επιπλέον, η εναλλαγή μεταξύ ασκήσεων ενδυνάμωσης και αερόβιας οδηγεί σε κάψιμο περισσότερων θερμίδων. Τέλος, ασκηθείτε το βράδυ για να κάψετε περισσότερο λίπος.


Πηγές: iatronet.gr, runnfun.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια