Περικυκλωμένη Κύπρος! Πορθητής, Barbaros και πλοία υποστήριξης σ΄ένα παιχνίδι νεύρων

Στον χάρτη απεικονίζεται η κατάσταση που επικρατεί γύρω από την Κύπρο! Τα τέσσερα σκάφη υποχτήριξης του γεωτρύπανου ΠΟΡΘΗΤΗΣ και του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros
έχουν περικυκλώσει την Κύπρο! Παρά τις δηλώσεις από Ουάσινγκτον,Μόσχα,Βρυξέλλες,Παρίσι,Λονδίνο,Ρώμη, το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει το παιχνίδι νεύρων στην Μεσόγειο και φαίνεται ότι θα το τραβήξει αρκετά. 
Current situation (07/05 02:00LT) with vessels in East Mediterranean sea. 1 Third support vessel SIEM ( ) 2, drill vessel+SOPHIA+SASHA SIEM support vessels 3. HAYREDDIN research vessel+ MOON support vessel 4. 1 support vessel
See Nicos Triantis's other Tweets

Δεύτερη εισβολή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τις τουρκικές παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι “πρόκειται για μια, καθαρή, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ή για μια, θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω, δεύτερη εισβολή, δεδομένης της παραβίασης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό που εκ καθήκοντος πράττουμε και πιστεύω ότι θα έχει ανταπόκριση είναι οι μελετημένες και μεθοδευμένες κινήσεις που γίνονται προς κάθε κατεύθυνση».