Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυ;



Αν και παλιότερα οι γονείς προσπαθούσαν με μεγαλύτερη επιτυχία να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο κρεβάτι για ύπνο πριν από τις 9 μ.μ., σήμερα, δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά αρνούνται ακόμη και να βάλουν τις πιτζάμες τους «τόσο νωρίς».

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γονείς, είναι ότι ο επαρκής ύπνος που ξεκινά από τις 9 το βράδυ αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντικός για την ανάπτυξη και την υγεία τους.

1. Επηρεάζεται η ανάπτυξή τους

Η ανάπτυξη των παιδιών πραγματοποιείται την ώρα του ύπνου. Σύμφωνα με ειδικούς, η αυξητική ορμόνη, που είναι η νούμερο 1 υπεύθυνη για την ανάπτυξη των παιδιών, φτάνει στο αποκορύφωμά της σε συγκεκριμένες ώρες: στις 10 μ.μ., στις 12 π.μ. και έπειτα στις 2 π.μ, μόνο εφόσον το παιδί κοιμάται.

2. Πώς επιδρά στην υγεία τους

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι όσα πιτσιρίκια ξαπλώνουν μέχρι τις 9 το βράδυ, έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα στο μέλλον. Κι αυτό γιατί ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το μεταβολισμό και την όρεξη, με άμεσες και δυσάρεστες επιπτώσεις στο βάρος των παιδιών.

3. Η αποδοτικότητά τους στο σχολείο αυξάνεται

Όταν τα παιδιά κοιμούνται αργά το βράδυ, μειώνονται οι ώρες ξεκούρασής τους. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αποδοτικότητά τους στο σχολείο.


Πηγή: baby.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια