Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εθνικές εκλογές : Κερδίζει έδαφος η 7η Ιουλίου λόγω πανελληνίων

Αν και το επικρατέστερο σενάριο ήταν ότι οι εθνικές κάλπες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα στήνονταν στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την
ημερομηνία της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου προκρίνει την Κυριακή 7 Ιουλίου, καθώς στις 30 Ιουνίου δεν θα έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και κατέληξαν στο να προτείνουν την Κυριακή 7 Ιουλίου ως ημέρα εθνικών εκλογών, καθώς η εξέταση των ειδικών μαθημάτων για τις πανελλαδικές ολοκληρώνεται στις 2 Ιουλίου.
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, μιλώντας στο One Channel ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης δήλωσε ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση θα έπρεπε να δοθεί μια ανάσα στις οικογένειες που έχουν παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.
Ο Νίκος Ξυδάκης διευκρίνισε ωστόσο ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

πηγή: tovima.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια