Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ίδρυση γραφείου υποδοχής αστυνομικών στο 401 ΓΣΝΑ

Διαβάστε ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κας Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου για την έκδοση
Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με αντικείμενο την μετεγκατάσταση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. στο 251 ΓΝΑ και την Εφαρμοστική Συμφωνία για την περίθαλψη των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στα Γενικά Στρατιωτικά Νοσοκομεία του Στρατού Ξηράς, χαιρετίζει τη θετική αυτή εξέλιξη καθόσον απαντά σε ένα διαχρονικό αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το οποίο είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως τα τελευταία χρόνια, όταν είχαν παρατηρηθεί κατάφορα κρούσματα άδικης μεταχείρισης τραυματισθέντων συναδέλφων μας από το 401 ΓΣΝ Αθηνών.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία με βάση αναφορές Πρωτοβαθμίων Ενώσεων είχε απευθυνθεί στην Φυσική και Πολιτική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, με ιδιαίτερη έμφαση με τα υπ’ αριθμ.: 100/6/18 από 29-11-2017 και 100/6/18α από 30-11-2017 έγγραφά της απαιτώντας μεταξύ άλλων την εξάλειψη των αδικιών, τη βελτίωση των υποδομών υγείας και περίθαλψης του αστυνομικού προσωπικού, τη λειτουργία σε 24ωρη βάση γραφείου υποδοχής αστυνομικών στο 401 ΓΣΝΑ κλπ. Ξεκινώντας δε μια τιτάνια προσπάθεια για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ήρθε σε απευθείας διάλογο με τη διοίκηση του στρατιωτικού νοσοκομείου καθώς και με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, απαιτώντας την άμεση δρομολόγηση των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν λάθη και ενέργειες που δε συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση και τον ιατρικό όρκο του Ιπποκράτη.
Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, δρομολογούνται τώρα τα όσα ανακοινώθηκαν από την κα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, πλην όμως το περιεχόμενο της εφαρμοστικής συμφωνίας με την οποία καθορίζονται οι όροι για την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία του Στρατού Ξηράς, δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα για να είμαστε σε θέση να τοποθετηθούμε επακριβώς.
Η Ομοσπονδία θα επανέλθει μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή των διατάξεων της προαναφερόμενης Συμφωνίας, το περιεχόμενο της οποίας η Ηγεσία μας οφείλει να δημοσιοποιήσει ως έχει υποχρέωση, ώστε να λάβουν γνώση και οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια