Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εύκολα και υγιεινά σνακ για τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2



Οι άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη διατροφή τους και φυσικά με το τι επιλέγουν να τρώνε για σνακ.

Και αυτό γιατί θα πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους υπό έλεγχο. Αλλά τα σνακ δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκα ή βαρετά. Εδώ είναι μερικά εύκολα σνακ που μπορεί να είναι υγιεινές επιλογές όταν έχετε διαβήτη τύπου 2.

Μια χούφτα καρύδια

Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, υγιεινών λιπαρών και βιταμινών. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά εύκολο να τα φάτε όταν βιάζεστε. Τα πεκάν, τα macadamia, τα φιστίκια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι όλα εξαιρετικές επιλογές.

Ενώ τα καρύδια είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες, είναι επίσης υψηλά σε θερμίδες, οπότε θα πρέπει να παρακολουθήσετε το μέγεθος της μερίδας σας. Μια μερίδα ξηρών καρπών είναι περίπου 28 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει περίπου 24 αμύγδαλα, 12 macadamia ή 35 φιστίκια.

Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν τρώτε τουλάχιστον πέντε μερίδες εβδομαδιαίως από ξηρούς καρπούς, αυτό συνδέεται σημαντικά με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Έτσι, μπορείτε να τους υιοθετήσετε στο καθημερινό σνακ σας.

Veggie μπαστούνια και hummus

Τα καρότα, οι πιπεριές, τα αγγούρια είναι ιδανικά για όταν έχετε λιγούρες. Αυτά τα πολύχρωμα λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Το hummus είναι φτιαγμένο από ρεβίθια, καθιστώντας το υψηλό τόσο σε πρωτεΐνες, όσο και σε φυτικές ίνες. Τα ρεβίθια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι το χούμους δεν θα επηρεάσει το σάκχαρό σας.

Φυστικοβούτυρο και ραβδάκια από σέλερι

Το σέλερι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, αλλά πολλές ίνες και αντιοξειδωτικά. Βουτήξτε ένα στικ σέλερι σε μια κουταλιά της σούπας (ή δύο) φυστικοβούτυρο για επιπλέον πρωτεΐνη ώστε να σας βοηθήσει να κρατηθείτε χορτάτοι και να ελέγξετε το σάκχαρό σας στο αίμα.

Απλό ελληνικό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με μούρα

Το ελληνικό γιαούρτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι μεγάλη πηγή ασβεστίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το απλό, χωρίς ζάχαρη γιαούρτι. Αποφύγετε τυχόν αρωματισμένα γιαούρτια, καθώς πιθανόν να περιέχουν τόνους ζάχαρης και υδατάνθρακες.


Εμπλουτίστε το γιαούρτι σας με μερικά βατόμουρα ή κράνμπερι για να προσθέσετε κάποια γλυκύτητα. Αυτά τα μούρα είναι υψηλά σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, αλλά εκπληκτικά χαμηλά σε ζάχαρη.

Ποπ κορν

Το ποπ κορν είναι μια καλή επιλογή σνακ για άτομα με διαβήτη τύπου 2. Η ποσότητα των ινών στο ποπ κορν θα σας βοηθήσει να μείνετε χορτάτοι και θα σας αποτρέψει από τη λιγούρα για γλυκό.

Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότερες από τις θερμίδες στο ποπ κορν προέρχονται από υδατάνθρακες, οπότε φροντίστε να παρακολουθήσετε το μέγεθος της μερίδας. Στόχος είναι περίπου 3 φλιτζάνια popcorn, που περιέχουν περίπου 19 γραμμάρια υδατανθράκων και 165 θερμίδες.

Μπορείτε να αγοράσετε ποπ κορν προπαρασκευασμένο, αλλά φροντίστε να ελέγξετε τα στοιχεία της διατροφής. Αποφύγετε τα υδρογονωμένα λίπη και τα προστιθέμενα σάκχαρα. Μείνετε μακριά από το popcorn στυλ κινηματογράφου, καθώς περιέχει πολλά ανθυγιεινά λιπαρά και αλάτι.

Τυρί

Μπορείτε να αγοράσετε προσυσκευασμένο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί για όταν είστε πραγματικά βιαστικοί. Το τυρί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και περιέχει λίγους υδατάνθρακες. Μπορεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ωστόσο φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα. Το νάτριο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα είδος χαμηλό σε νάτριο όταν είναι εφικτό.

Αβγά σφιχτά

Το βράσιμο του αβγού διαρκεί μόνο 10 με 15 λεπτά και μπορείτε να προετοιμάσετε αβγά για την πολυάσχολη εβδομάδα σας. Είναι μια θαυμάσια πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν μόνο μισό γραμμάριο υδατανθράκων.

Μήλα σε φέτες και βούτυρο αμυγδάλου

Αυτό το σνακ είναι εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο στη χρήση. Κόψτε ένα μήλο και φάτε τις φέτες μαζί με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου για μια υγιεινή επιλογή που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Ελιές

Οι ελιές περιέχουν έναν τόνο υγιεινών λιπαρών, μαζί με σίδηρο, ασβέστιο, ίνες και βιταμίνη Α. Οι ελιές είναι επίσης άφθονες σε φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ένα γρήγορο σνακ από 5 έως 10 ελιές θα μπορούσε να είναι αρκετό για να ικανοποιήσει μια λιγούρα.


Πηγή: iatronet.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια