260 χιλιάδες ψήφους έχασε η Χρυσή Αυγή στις Περιφέρειες (χωρίς Βελόπουλο)

Η Χρυσή Αυγή κατηγορεί (ως συνήθως) θεούς και δαίμονες για την ήττα της στις εκλογές της 26 Μαϊου. Και επειδή κάθε καλό παραμύθι χρειάζεται έναν δράκο, η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης
αποδίδει την ήττα της στον Βελόπουλο και το κόμμα “Ελληνική Λύση” που έλαβε ποσοστό 4,1% στην κάλπη των ευρωεκλογών. Πρόκειται για υπεκφυγή και απόπειρα συγκάλυψης της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τη Χρυσή Αυγή εξαιτίας των επιλογών της ηγεσίας της. Ο πιο εύκολος τρόπος να το διαπιστώσεi κανείς αυτό είναι η κάλπη των περιφερειακών εκλογών, στις οποίες ΔΕΝ συμμετείχε κανένας Βελόπουλος. 


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, jailgoldendawn.com, η Χρυσή Αυγή προσγειώθηκε απότομα από τις 457.893 ψήφους το 2014 στις 197.299 ψήφους το 2019. Έχασε δηλαδή 260 χιλιάδες ψήφους, πάνω από τη μισή εκλογική της δύναμη!

Δείτε τα συγκριτικά αποτελέσματα των εκλογών στις περιφέρειες το 2014 και το 2019 (στο 99,8% της ενσωμάτωσης). Εκτός των ποσοστών και των ψήφων, αναφέρονται ακόμα ο αριθμός των εκλεγμένων (μέσα σε παρένθεση) και ο επικεφαλής.