Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση ετοιμότητας «ΣΑΟΣ 2019» από την Π.Υ. Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 18 Απριλίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ΣΑΟΣ 2, με την κωδική

ονομασία «ΣΑΟΣ 2019».


Η άσκηση διεξήχθη στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης, με αντικείμενο την κατάσβεση πυρκαγιάς εντός του πλοίου και τη διάσωση των επιβαινόντων σε αυτό. Το σενάριο προέβλεπε ότι κατά τη διάρκεια τακτικού δρομολογίου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου διαπιστώνεται πυρκαγιά σε όχημα στο γκαράζ του. Άμεσα το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενημερώνεται η Π.Υ. Αλεξανδρούπολης και ενεργοποιούνται οι ομάδες πυροπροστασίας του πλοίου ώστε να ελέγξουν την πυρκαγιά. 


Δυνάμεις της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης μεταβαίνουν στο σημείο, ενώ το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή δίνει εντολή να προσεγγίσει το πλοίο ρυμουλκό σκάφος που θα συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από θαλάσσης. Οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι επιχειρούν κατάσβεση στο γκαράζ του πλοίου χρησιμοποιώντας στολές προσεγγίσεως, για να πλησιάσουν στο σημείο που έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά, ενώ η διάσωση των εγκλωβισμένων επιβατών γίνεται με κλιμακοφόρο πυροσβεστικό όχημα, από το κατάστρωμα του πλοίου. Παράλληλα, κατά τη κατάσβεση στο γκαράζ, εντοπίζεται τραυματίας εργαζόμενος του πλοίου που έχει εγκλωβιστεί στο σημείο, με αποτέλεσμα την άμεση διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσής του και την ασφαλή μεταφορά του, με τη χρήση φορείου, εκτός του πλοίου.


Στην άσκηση συμμετείχε η Π.Υ. Αλεξανδρούπολης με τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ένα κλιμακοφόρο και δύο βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και συνολικά 30 υπαλλήλους, ενώ συνέδραμαν το Λ.Σ- Ε.Α ., το Ε.Κ.Α.Β και η Πολιτική Προστασία.

από το facebook του Πυροσβεστικού Σώματος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια