Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλαλούμ με τις βεβαιώσεις αποδοχών για φορολογική χρήση 2018 - του Νικολάου Μπλάνη

Δημοσιεύουμε άρθρο του Αντιστρατήγου ε.α, Νικολάου Μπλάνη: 1.Προχθές  (10-5-2019) είδαμε επιτέλους να αναρτώνται οι βεβαιώσεις αποδοχών του έτους 2018. Ως γνωστόν οι ένστολοι ε,ε. και
ε.α. λάβαμε το Δεκέμβριο υπό μορφή εφάπαξ αποζημίωσης  ένα ποσό αναδρομικών, υποτίθεται σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων. Τα εν λόγω ποσά ήτανε εμφανώς «κουτσουρεμένα»!!!
        2.Μπαίνοντας στο σύστημα όμως διαπιστώσαμε με έκπληξη να αναγράφονται ποσά που δεν είχαμε πάρει. Είδαμε για παράδειγμα απόστρατος Στρατηγός  να φέρεται ότι έλαβε ως αναδρομικά (αναγράφεται στη στήλη με τις αμοιβές που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς) το καθαρό ποσό των 8.320,17 ευρώ (ως ακαθάριστο αναφέρεται το ποσό των 9.279,75 ευρώ) και ότι του παρακρατήθηκε φόρος 959,58 ευρώ. Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στο ποσό των 3.838,30 ευρώ, που πραγματικά έλαβε το μήνα Δεκέμβριο.
          3. Τι συνέβη; Γιατί αυτή η ανακρίβεια; Πρόκειται περί λάθους; Σήμερα (13-5-2019)  είδαμε να εξαφανίζονται από το σύστημα οι εν λόγω βεβαιώσεις. Γιατί; Αντελήφθησαν το λάθος τους και θα το διορθώσουν; Και ποιός μας εγγυάται, ότι δεν έχουν γίνει και άλλα λάθη; Είδαμε να μας βάζουν αναδρομικά ποσά δύο και τρείς φορές την ίδια χρονιά. Να κάνουμε συμπληρωματικές δηλώσεις και στο τέλος να μας τα παίρνουν πίσω!
          4. Τέλος το ποσό των αναδρομικών, ενώ απαλλάσσεται από την καταβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν έχει καταχωριστεί στον αντίστοιχο κωδικό (617 και όχι 619), με αποτέλεσμα όσοι έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση να υπόκεινται και στην σχετική παρακράτηση. Να αναγκαστούν να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις και να ταλαιπωρηθούν. Πότε θα γίνει η ενημέρωση και καταχώρηση των σχετικών ποσών στον ορθό  κωδικό; Η εν λόγω καθυστέρηση συνεπάγεται και την αδυναμία υποβολής σήμερα της φορολογικής δήλωσης. Ταυτόχρονα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και η αξιοπιστία του Ελληνικού Κράτους. Με μια λέξη: Αλαλούμ!!!





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια