Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλ. Λυκουρέζος: Παραδέχεται πως ζήτησε δικηγορική αμοιβή 200.000 ευρώ από τον Φλώρο


Με την κατάθεση του Αλεξάνδρου Λυκουρέζου συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο γνωστός δικηγόρος, που αφέθηκε
ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή για το αποκαλούμενο «κύκλωμα των φυλακών Κορυδαλλού», υποστήριξε ότι το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Άρη Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου».
Μάλιστα, ανέφερε ότι στο δικαστήριο γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ Φλώρου και Αντωνόπουλου» στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014, στην οποία ο Άρης Φλώρος ήταν κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός, καθώς έκτοτε «ήταν μόνιμος ο φόβος ότι κινδυνεύει η ζωή του».
«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, ήταν ότι στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν», είπε σχετικά με τον μέχρι πρότινος εντολέα του, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά άλλα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί προηγούμενοι μάρτυρες, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.
«Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», είπε, υποστηρίζοντας ότι είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο πως επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και εκείνος του είχε απαντήσει «χειρίσου το εν λευκώ».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια