''Νυχτερινή αποζημίωση: Η ΠΟΜΕΝΣ κινείται με έργα, όταν κάποιοι στις 13/5 θα πετάνε πυροτεχνήματα''

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών για την διεκδίκηση αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησηςΚατατέθηκαν σήμερα οι πρώτες αγωγές στρατιωτικών για την διεκδίκηση της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης. Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου του Ν.4472/2017, η αποζημίωση των νυχτερινών, το μοναδικό θετικό μέτρο που προέβλεψε ο νέος νόμος, παραμένει δυστυχώς κενό γράμμα.
Οι στρατιωτικοί αποτελούμε ίσως τη μοναδική εργασιακή ομάδα για την οποία  η νυχτερινή εργασία δεν αποζημιώνεται αναλόγως.
Η Ομοσπονδία μας, ήδη από τα τέλη του 2018, ενημέρωσε έγκαιρα τους συναδέλφους για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις χιλιάδες ώρες νυχτερινής απασχόλησης καθενός.
Σήμερα η διεκδίκηση αυτή μπαίνει στο τελικό στάδιο, με την κατάθεση αγωγών ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων.
Όταν άλλοι καλούν σε αναμονή μέχρι να κριθεί το νομικό ζήτημα (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν πώς θα αναγκαστεί το Δημόσιο να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις τους αν δεν προσφύγει κάθε ένας στρατιωτικός), τα μέλη της Ομοσπονδίας μας ήδη κινούνται νομικά για τη διασφάλιση των αξιώσεών τους.
Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, όλες οι Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων συναδέλφων για να τους κατευθύνουν για την διεκδίκηση και να συλλέξουν τα σχετικά δικαιολογητικά.  
                                                                                                                                                

        Για την Εκτελεστική Γραμματεία

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
                               Επγός (ΥΔΚ)

                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       

                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
                             Λγος (ΠΖ)