Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

12.000 tablets και 4.700 κινητά στους δικαστικούς αντιπροσώπους δείχνουν αποτελέσματα εκλογών πιο νωρίς από ποτέ


Ένα μεγάλο στοίχημα ταχύτητας αλλά και κυρίως αξιοπιστίας εξαιτίας του πρωτοφανούς όγκου των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, βάζουν το Υπουργείο Εσωτερικών και η
 SingularLogic. Toτεχνολογικό άλμα που επιχειρείται , στις –κατά την διαπίστωση όλων- δυσκολότερες εκλογές που έγιναν ποτέ, είναι τεράστιο και μεταφράζεται, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα  των αρμοδίων στην απλούστευση της δουλειάς των δικαστικών αντιπροσώπων όσο κυρίως στην ταχύτητα εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος.
Η χορήγηση 12.000 tamblets και 4.700 κινητών εξασφαλίζουν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της SingularLogin , Γιάννη Θεοδωρόπουλο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη, που παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, πως θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση τελικού αποτελέσματος μεταξύ 21.00-22.00. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως εφόσον οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ανταποκριθούν στην – απλούστατη- λειτουργία της ταμπλέτας, τότε ενδεχομένως θα υπάρξει πολύ πιο σύντομα εκτίμηση αποτελέσματος.
Μια ακόμα καινοτομία είναι η δυνατότητα που δίδεται για μετάδοση, ταχύτατη, των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων ευρωβουλευτών , η οποία πιθανόν θα φέρει πλήρη εικόνα για αυτούς που εκλέγονται όχι πολύ αργά το βράδυ.
 Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την διαδικασία και μίλησε για  «στοχευμένες καινοτομίες που διευκολύνουν τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις εφορευτικές επιτροπές αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του  για το αδιάβλητο της διαδικασίας και την απόλυτη διαφάνεια στην οποία θα κινηθεί.
 Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Ο υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι όπως είπε θα λάβουν αύξηση 30% της αποζημίωσής τους, τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ, σε «αναγνώριση του δύσκολου έργου τους».  Όσον αφορά στις μετακινήσεις τους ανακοίνωσε συμφωνίες με ακτοπλοϊκές εταιρίες για δωρεάν μεταφορά των ιδίων και των αυτοκινήτων τους καθώς και συμφωνία με αεροπορικές εταιρίες για σημαντική έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων τους. Είπε ακόμα πως μια ακόμα από τις καινοτομίες σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους θα είναι η δυνατότητα να εκτυπώσουν από το ίντερνετ τους συνδυασμούς με τα ονόματα υποψηφίων σε μέγεθος προσαρμοσμένο στα εκλογικά φυλλάδια και στη συνέχεια να τα τοποθετούν πάνω στα εκλογικά βιβλία για να αποφύγουν την αναγραφή όλων των ονομάτων με το χέρι εξ αρχής.
12.000
Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως η singular έχει διοργανώσει 32 εκλογικές αναμετρήσεις και πως εν προκειμένω έχει πραγματοποιήσει ένα ψηφιακό άλμα. Όπως είπε στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής θα δοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους 9.600 tamblets (όσα και τα εκλογικά τμήματα)  και 4.700 κινητά με τις υπόλοιπες ταμπλέτες (από τις συνολικά 12.000) που θα πάνε σε τυχαία επιλεγμένα τμήματα της επικράτειας. Με αυτά τα δεδομένα θα υπάρχουν πολύ σύντομα αποτελέσματα τόσο στην επικράτεια (Ευρωεκλογές) όσο και στις 12 Περιφέρειες αλλά και σε έξι επιλεγμένους (μεγάλους) δήμους της χώρας.
Παράλληλα ανακοίνωσε την στενή συνεργασία, μέσω κοινής εκλογικής βάσης δεδομένων με τα μεγάλα πρωτοδικεία της χώρας ώστε να συντομεύσει (πολύ) ο χρόνος της επίσημης ανακήρυξης των αποτελεσμάτων.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια