Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ανακοίνωση των Συνοριακών Αττικής: 100 χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη τη μαύρη περίοδο του ξεριζωμού του ποντιακού Ελληνισμού. Μια ακόμη μαύρη σελίδα στο βιβλίο
ιστορίας της ανθρωπότητας. Η βίαιη εκδίωξη από τις πατρογονικές εστίες, τα δεινά που υπέστησαν οι πρόγονοι μας, έχουν καταγραφεί με γλαφυρό τρόπο από την ιστορία αποτελώντας αδιάψευστο μάρτυρα μιας γενοκτονίας. Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι προσπαθούν να αλλοιώσουν τα ιστορικά γεγονότα, με ιδεοληψίες , γνώμες και άγονες αντιπαραθέσεις πάνω στις αδικοχαμένες ψυχές των ποντίων. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και φωνάζουν μέσα από το αίμα των Ελλήνων του Πόντου που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του ξεριζωμού από τις εστίες τους. Όπως είχε αναφέρει και ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος<<δεν υπάρχει γομολάστιχα που να σβήνει ότι έχει γραφτεί με αίμα>>.
  Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και η αναγνώριση της από την διεθνή κοινότητα είναι επιβεβλημένη. Οφείλουμε να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας προς αυτήν την κατεύθυνση ως ελάχιστο ηθικό χρέος απέναντι στις εκατόμβες νεκρών. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μας αφορά όλους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια