Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Xαρακόπουλος-Μπούρας: Ποιος ευθύνεται για το χάος με την μεταφορά του Αγίου Φωτός;

«Το Μεγάλο Σάββατο, όσοι συμμετείχαμε στην επίσημη αποστολή του κυβερνητικού αεροσκάφους για την παραλαβή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, ζήσαμε ένα πρωτοφανές χάος, με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη, που προσέβαλε τόσο την Εκκλησία της Ελλάδος όσο και τον πιστό ορθόδοξο ελληνικό λαό». Τα παραπάνω καταγγέλλουν ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ, βουλευτής Αττικής της ΝΔ, κ. Αθανάσιος Μπούρας, με ερώτηση που απευθύνουν προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν στην ερώτησή τους ότι «ενώ όλα τα μέλη της αποστολής αναμέναμε την επιβίβαση στο αεροσκάφος, μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πληροφορηθήκαμε ότι κατά την επιστροφή του το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, αντί του “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου γίνεται η καθιερωμένη επίσημη υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους και με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Στις επίμονες ερωτήσεις μας για την αιφνίδια αυτή αλλαγή δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας να μην επιβιβασθεί του αεροσκάφους, θεωρώντας την κυβερνητική απόφαση απαράδεκτη προσβολή προς την Εκκλησία.

Πράγματι, το αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από τα Ιεροσόλυμα, προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας. Να σημειωθεί ότι κατά την τελετή της παράδοσης του Αγίου Φωτός δεν παραβρέθηκε ούτε ο επιχώριος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος, όπως κατήγγειλε, δεν είχε ενημερωθεί.

Η αλλαγή του δρομολογίου και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις είχαν επίσης ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην ελληνική επικράτεια και την ταλαιπωρία πιστών που είχαν μεταβεί στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”».

Καταλήγοντας οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:

1. Για ποιο λόγο και από ποιον λήφθηκε η απόφαση της αλλαγής του αεροδρομίου προσγείωσης του αεροσκάφους που μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

2. Γιατί η ενημέρωση για την αλλαγή του αεροδρομίου προσγείωσης του αεροσκάφους έγινε την ύστατη στιγμή.

3. Για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε ο επιχώριος μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος για την άφιξη του αεροσκάφους με το Άγιο Φως στην Ελευσίνα, που βρίσκεται στα όρια της Μητρόπολής του.

4. Αν αληθεύει το γεγονός ότι η αλλαγή του προγράμματος προκάλεσε την καθυστερημένη παράδοση του Αγίου Φωτός σε κάποιες μητροπόλεις.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια