Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Xαρακόπουλος: Θεμέλιο της δημοκρατίας η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

«Καθώς απευθύνομαι σε οσονούπω ενεργούς πολίτες με δικαίωμα ψήφου, εκείνο που θέλω να θυμόσαστε από τη σημερινή μας επικοινωνία είναι ότι θεμέλιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος είναι η διάκριση των τριών εξουσιών, της εκτελεστικής, την νομοθετικής και της δικαστικής». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ´ τάξης του Γυμνασίου Γόννων, που επισκέφθηκαν το κοινοβούλιο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «όταν υπάρχουν σκιές και ερωτηματικά για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τότε υπάρχει ζήτημα με την ποιότητα της δημοκρατίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στον «ρόλο του βουλευτή ως νομοθέτη, που οφείλει να νομοθετεί με βάση τη συνείδησή του χωρίς δουλείες σε συμφέροντα, αλλά και στην αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου». Όπως είπε «μπορεί να ενοχλούνται κάποιοι υπουργοί ή πολλές φορές να απαξιούν να προσέλθουν στη Βουλή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών, ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι ουσιαστικά η φωνή του πολίτη που διαμαρτύρεται και αναζητά το δίκιό του από την εκτελεστική εξουσία».

Τέλος, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε «σημαντικές», εξήγησε ότι «η οικειοθελής ένταξη μιας χώρας σε υπερεθνική ένωση, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεπάγεται και την εκχώρηση εξουσιών από τα εθνικά κοινοβούλια σε αυτήν».

Τα παιδιά συνόδευαν ο διευθυντής του Γυμνασίου Γόννων κ. Αντώνης Πατσίδης και η φιλόλογος κ. Βάια Γαλιού.

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια