Πόσα χρόνια θα ζήσετε; Κάντε το τεστ και μάθετε! [vid]Όλοι μας θα θέλαμε να διατηρούμασταν για πάντα νέοι και να ζούσαμε για πολλά πολλά χρόνια. Και ποιος δεν θέλει να διατηρηθεί για πάντα νέος και να ζήσει για πολλά πολλά χρόνια.

Το πόσο θα ζήσει ο καθένας μας, όμως, είναι άγνωστο... Έτσι δεν είναι; Και όμως... Υπάρχει μία ταχύτατη άσκηση που όχι μόνο βοηθάει να καταλάβουμε το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης, τη υγείας των μυών μας και την ευλυγισία μας, αλλά και κάτι απίστευτο: πόσα χρόνια θα ζήσουμε...

Ο λόγος γίνεται για το Sitting and Rising Test (SRT), που σύμφωνα με αυτό, η ευκολία με την οποία μπορείτε να καθίσετε και να σηκωθείτε από το πάτωμα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε χέρια ή γόνατα, δείχνει πόσα χρόνια θα ζήσετε, αλλά ακόμα και αν χρειάζεστε επειγόντως ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού και των ποδιών. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η καλή φυσική κατάσταση συνδέεται με μεγαλύτερα ποσοστά μακροζωίας και ευεξίας.

Πώς λειτουργεί, όμως, αυτό το τεστ;

Με μέγιστο σκορ το 10, θα αφαιρείται ένας πόντος κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε κάποιο μέρος του σώματός ή χάνετε την ισορροπία σας.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας δημοσιεύτηκαν στο «European Journal of Cardiology». Όσοι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν λιγότερους από 8 πόντους στο STR, είχαν έως και διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποια θανατηφόρο νόσο μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, από τους εθελοντές που συγκέντρωσαν 9 και 10 βαθμούς.

Το βίντεο που ακολουθεί,  εξηγεί τον τρόπο που πολύ απλά μπορεί να το κάνει ο καθένας μας, αλλά και πώς θα υπολογίσουμε με ακρίβεια τους πόντους. Καλή επιτυχία!Πηγές: klik.gr, thepressroom.gr