Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Novartis: Το… μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης «έβγαλε» 4 στο αρχείο και έναν ως ύποπτο!

Σε ενδείξεις τέλεσης της αξιόποινης πράξης της δωροδοκίας από τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, κατέληξε η εισαγγελική έρευνα για τη Novartis, το αποκαλούμενο και ως «μεγαλύτερο
σκάνδαλο του αιώνα».
Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου (καθότι εν ενεργεία βουλευτής) προκειμένου να κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις.
Παράλληλα, συνεχίζει την έρευνα για τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον νυν κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο για 4 πολιτικά πρόσωπα εις βάρος των οποίων δεν προέκυψαν στοιχεία. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τους πρώην υπουργούς, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέτζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.
Για τα 10 πολιτικά πρόσωπα τον Μάιο του 2018, το Κοινοβούλιο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να ασκήσει ποινική δίωξη για ενδεχόμενη δωροδοκία καταλήγοντας ότι το συγκεκριμένο αδίκημα δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς τελείται επ’ ευκαιρία άσκησης των καθηκόντων και όχι στο πλαίσιο αυτών. Υπό αυτό το σκεπτικό κρίθηκε ότι δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.
Πλην των πολιτικών προσώπων οι εισαγγελείς καλούν σε ανωμοτί εξηγήσεις περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια